Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Prefíkaná babka mala ZABIŤ osem ruských vojakov: Jej zbraňou boli otrávené pirohy!

Pohostinná dôchodkyňa alebo nekompromisná pomstiteľka? Staršia Ukrajinka ponúkla hladným vojakom pohostenie. To ich vraj stálo život.

Ilustračný obrázok k článku Prefíkaná babka mala ZABIŤ osem ruských vojakov: Jej zbraňou boli otrávené pirohy!
Zdroj: pixabay.com

V médiách i na sociálnych sieťach sa objavujú domnienky, že ruskí vojaci na Ukrajine nemajú najlepšie podmienky. Twitterom kolujú zábery ozbrojencov, ako vyprázdňujú obchody s potravinami.

Na verejnosť sa dostali tiež informácie, že Rusi dostávajú potravinové balíčky po záruke.

Záhadný telefonát

V svetle týchto udalostí sa čin ukrajinskej babičky najprv javil ako ľudské gesto. Hoci ruské vojsko útočí na Ukrajinu, staršia pani ponúkla hladným nepriateľom pohostenie.

Zdá sa však, že prefíkaná seniorka vojakov nechcela zasýtiť, ale otráviť. Informuje o tom portál blesk.cz.

Informácia o otrávených vojakoch vyplýva z časti telefonátu medzi okupantom a jeho rodinou, ktorý publikoval poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Geraščenko.

Osem mŕtvych

Okupant v telefonáte hovorí, že jedna babička ich pohostila pirohmi a osem ruských vojakov kvôli tomu pôjde domov v zinkových rakvách.

„Počkať, čím vás pohostila?“ pýta sa hlas na druhej strane. „Jedom!“ znie jednoznačná odpoveď.

Či boli pirohy naozaj otrávené, je ťažké dokázať. Príbeh však opäť rozvíril debaty o vybavenosti a zásobovaní Putinovho vojska.

Odvážne dôchodkyne

Takto bizarné príbehy, pochopiteľne, priťahujú pozornosť verejnosti. Len nedávno sa ľudia zabávali na staršej Kyjevčanke, ktorá zostrelila nepriateľský dron zaváraninovým pohárom. Ten jediný vraj mala na balkóne po ruke, keď techniku zbadala lietať pred domom.

Ukrajinka menom Olena príbeh potvrdila, podľa nej však nesúvisel s ruskou inváziou. Domnieva sa, že šlo o dron zlodejov, ktorí takýmto spôsobom hľadajú byty bez majiteľov.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM