han Zo Slovenska

Pri parlamente bolo počas lockdownu RUŠNO: POZRITE sa, kto dal do pozoru policajtov! FOTO

Počas obedňajších hodín bolo pri Bratislavskom hrade, čiže neďaleko parlamentu, rušno. Niekoľko desiatok ľudí sa stretlo, a to aj napriek zákazu vychádzania.

Ilustračný obrázok k článku Pri parlamente bolo počas lockdownu RUŠNO: POZRITE sa, kto dal do pozoru policajtov! FOTO
11
Galéria

Hlavné mesto zažilo nečakanú situáciu priamo počas bieleho dňa. Niečo vyše stovky ľudí sa vydalo smerom k parlamentu, no keďže stále platia prísne pandemické opatrenia, zakročila polícia.

„Nie žiaľ, smerom k parlamentu vás pešo nepustíme. Jedine, že si to celé obídete,“ slušne nás upozornila skupina policajtov, keď sme sa chceli ísť pozrieť bližšie k davu.

Išli naživo

Na niektorých súkromných účtoch na Facebooku sa v tých chvíľach pustili živé vysielania, ktoré ukazujú niekoľko desiatok ľudí, ako sa vyjadrovali ku aktuálnej situácii. Keďže však zakročili policajti a dav zastavili na kopci pod hradom, skupina zrejme odporcov vlády, sa ďalej nedostala. „Natáčajte, sú tu policajti,“ ozývalo sa na bratislavských Palisádoch.

Priebeh akcie mal pokojný priebeh, aj keď v pohotovosti boli aj policajti v plnej zbroji, ktorí čakali na druhej strane cesty. Video, ktoré išlo naživo, bolo uverejnené v skupine Stop Matovičovej vláde a jeho šialenej diktatúre, kde sa strhla aj slušná „prestrelka“ v komentároch.

Treba však prízvukovať, že išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o slušný protest. Taktiež treba pripomenúť, že bol v čase lockdownu a mnohí z účastníkov nemali prekryté horné dýchacie cesty.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Stretnutie ľudí pri parlamente
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM