han Hokej

Príchod Šatana NAKOPOL hokejistov: TÍ konečne na olympijskom turnaji vyhrali! FOTO

Konečne! Slovenskí hokejisti sa dočkali prvého víťazstva na zimných olympijských hrách v Pekingu. Podarilo sa im to v treťom zápase, v ktorom zdolali Lotyšsko 5:2.

Ilustračný obrázok k článku Príchod Šatana NAKOPOL hokejistov: TÍ konečne na olympijskom turnaji vyhrali! FOTO
15
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ako sme vás včera informovali v TOMTO ČLÁNKU, do Pekingu si to namieril aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a generálny manažér národného mužstva Miroslav Šatan. Ako bolo vidieť zo záberov, tak duel stihol a pozorne ho sledoval spoza mantinelu.

Zverenci Craiga Ramsaya ho teda potešili a rovnako aj celé Slovensko a v tabuľke obsadili so ziskom troch bodov tretie miesto. Na meno súpera v utorkovej kvalifikácii o štvrťfinále si musia ešte počkať, definitívne bude známe až po skončení všetkých nedeľných zápasov.

Dostanú Česko?

Slováci sa v spoločnej tabuľke po konci základnej fázy pravdepodobne umiestnia na deviatej, prípadne ôsmej priečke, vo vyraďovačke by tak narazili na tím na 8., resp. 9. pozícii. Pri predpokladanom víťazstve Kanady nad Čínou by sa súperom SR stali Nemci, ak by prehrali s USA.

Ak by však strieborní medailisti z Pjongčangu 2018 zdolali Američanov za dva či tri body, Slováci by narazili v play off o postup do štvrťfinále na Česko.

Lotyšom nedali šancu

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali v National Indoor Stadium počas celého stretnutia jasnú prevahu. Vedenia sa ujali v 11. minúte po úspešnom nahodení Martina Marinčina, Lotyši ešte v prvej tretine vyrovnali zásluhou Ronaldsa Keninša. V druhej tretine poslali SR do dvojgólového vedenia Peter Cehlárik a Juraj Slafkovský, ktorý skóroval aj v treťom zápase v Pekingu a pripísal si celkovo štvrtý gól na olympijskom turnaji.

Súper dokázal zdramatizovať duel v úvode 3. tretiny zásahom Miksa Indrašisa, no Slováci si už víťazstvo nenechali zobrať, poistili ho ešte Peter Zuzin a Tomáš Jurčo gólom do prázdnej bránky. Lotyši po tretej prehre skončili v skupine bez bodu na poslednom 4. mieste, o prvenstvo v „céčku“ a priamy postup do štvrťfinále si to o 9.40 SEČ rozdajú šesťbodoví severskí rivali Fíni a Švédi.

Slovensko – Lotyšsko 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly: 11. Marinčin (Jurčo, Hudáček), 27. Cehlárik (Hrivík, Takáč), 32. Slafkovský, 50. Zuzin (Kelemen, Čerešňák), 60. Jurčo – 16. Keninš (Abols, Krastenbergs), 43. Indrašis (Cibulskis, Meija). Rozhodovali: Gouin (Kan.), Nord – Lundgren (obaja Švéd.), Šišlo (Rus.), vylúčení: 2:1 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 943 divákov.

SR: Rybár – Čerešňák, Čajkovský, Marinčin, Rosandič, Kňažko, Gernát, Nemec – Takáč, Hrivík, Cehlárik – Jurčo, Hudáček, Pospíšil – Kelemen, Krištof, Zuzin – Regenda, Roman, Slafkovský – Daňo

Lotyšsko: Kalninš – Freibergs, Cibulskis, Jaks, Mamčics, Zile, Balinskis, Kulda – Krastenbergs, Abols, Keninš – Smirnovs, Daugavinš, Rih. Bukarts – Indrašis, Batna, Jelisejevs – Dzerinš, Meija, Dzierkals – Andersons


Tabuľka C-skupiny:

1. Fínsko 2 2 0 0 0 9:3 6

2. Švédsko 2 2 0 0 0 7:3 6

3. SLOVENSKO 3 1 0 0 2 8:12 3

4. Lotyšsko 3 0 0 0 3 5:11 0


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Slovensko si to v treťom zápase na olympiáde rozdalo s Lotyšskom
15
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM