han Hokej

Slafkovský si TĽAPOL s Montrealom: Hneď v prvej sezóne si môže zarobiť MILIÓNY!

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom Montreal Canadiens. Ten ho získal ako celkovú jednotku v nedávnom drafte.

Ilustračný obrázok k článku Slafkovský si TĽAPOL s Montrealom: Hneď v prvej sezóne si môže zarobiť MILIÓNY!
Zdroj: TASR/AP

Ide o štandardný nováčikovský kontrakt, ktorý zahŕňa podpisový bonus 95-tisíc dolárov a základný plat 855-tisíc dolárov. Po splnení výkonnostných bonusov môže Slafkovský zarobiť 3,5 milióna dolárov za sezónu.

Má len osemnásť

Pre 18-ročného krídelníka bude sezóna 2022/2023 prvá v zámorí. Ročník 2021/2022 odohral vo fínskom klube TPS Turku. Zaujal najmä na reprezentačnej scéne, keď bol na ZOH v Pekingu so 7 gólmi najlepší strelec, najproduktívnejší hráč a vyhlásili ho aj za najužitočnejšieho hráča olympiády.

Zároveň pomohol Slovensku k historickým bronzovým medailám. Na MS vo Fínsku nazbieral deväť kanadských bodov a bol najproduktívnejší hráč slovenského tímu.

Hviezda v zámorí

Montreal si Slafkovského vybral v nedávnom drafte, ktorý priniesol pre slovenský hokej veľký úspech, keďže okrem celkovej jednotky malo aj dvojku – obrancu Šimona Nemca, ktorého si vybrali New Jersey Devils. Slafkovský zotrval v zámorí a počas prebiehajúceho týždňa sa so skupinou draftovaných hráčov Canadiens zúčastňuje spoločných tréningov.

Na nich nechýba ani ďalší slovenský útočník Filip Mešár, ktorého Montreal získal z 26. pozície.

Podpísal aj rival

Krátko po Montreale podpísal trojročný nováčikovský kontrakt aj Seattle Kraken so Shaneom Wrightom. Ten dlho bojoval o post draftovej jednotky práve so Slafkovským, no nakoniec si ho Kraken vybral až zo štvrtého miesta. „Nemôžem byť šťastnejší, že som v Seattli. Je česť, že si ma vybrali,“ povedal Wright po podpise zmluvy.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM