Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ukrývame drahokam, naše malé mesto patrí medzi NAJKRAJŠIE v Európe!

Odborná porota vybrala rovnú desiatku najkrajších malých miest Európy. A medzi nimi sa ocitlo aj naše mesto!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ukrývame drahokam, naše malé mesto patrí medzi NAJKRAJŠIE v Európe!
Zdroj: instagram.com/tripy_po_slovensku, baranek_t , instagram.com/zamagurie

Čo je malé, môže byť krásne a unikátne. Niečo také najnovšie zhodnotil známy americký dvojtýždenník, ktorý zaradil slovenské mestečko medzi „desať drahokamov“ Európy.

„Vždy budeme mať Paríž, Amsterdam, Berlín a Rím. Ale srdce Európy nájdete často v malých mestách, nielen v rušných hlavných mestách,“ nešetril chválou Forbes. „Týchto desať drahokamov dokazuje, že čo je malé, to môže byť krásne,“ opisuje ďalej tamojší portál.

Je to práve Stará Ľubovňa, ktorá porotu očarila natoľko, že sa dostala do prestížneho zoznamu 10 najkrajších malých miest Európy.

Je krásna lebo…

„Stará Ľubovňa s históriou od roku 1292 láka turistov zmesou histórie, kultúry a prírody – oblasť je vhodná na turistiku a inú vidiecku rekreáciu,“ opisuje Forbes. Magazín farbisto informuje čitateľom aj o tom, že ponúka hneď niekoľko slávností a chváli Ľubovniansky hrad.

Do rebríčka sa prebojovali ďalšie mestá ako Ericeira (Portugalsko), Bolsena (Taliansko), Hall in Tirol (Rakúsko), Ronda (Španielsko), Cochem (Nemecko), Bibury (Anglicko), Sibiu (Rumunsko), Reine (Nórsko), Bonifacio (Francúzsko) a okrem Starej Ľubovni je tam aj Český Krumlov (Česká republika).

Český Krumlov

Odbornú porotu ohúril aj Český Krumlov, pre svoju dobre zachovanú architektúru, elegantné záhrady a jeden z najväčších stredovekých hradných komplexov v strednej Európe.

„Hrad, ktorý pochádza z 13. storočia, má zmes gotických, renesančných a barokových prvkov a zvonicu s panoramatickým výhľadom na mesto,“ pričom Forbes nezabudol podotknúť, že je na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM