MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Vyčíňanie prominentov! Vražda a postrelená tehotná žena

Kanaďanka Li je bohatá influencerka z vplyvnej rodiny. Spolu so svojím slovenským priateľom sú podozriví z ohavnej vraždy a utiekli aj na Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Vyčíňanie prominentov! Vražda a postrelená tehotná žena
Zdroj: Facebook.com/Homicide Canada

Vyzerá to ako kriminálne vyčíňanie zlatej mládeže. Kanaďanka ázijského pôvodu Yun Lu Li (25) a jej priateľ slovenského pôvodu Oliver Karafa (28) sú v Kanade stíhaní za vraždu muža Tylera Pratta (39) a postrelenie jeho tehotnej snúbenice. Obaja milenci utiekli pred políciou do Európy, kde ich však aktuálne zadržali.

Otrasný zločin

Zločin sa stal ešte vo februári minulého roka v priemyselnom parku v Kanade. Okolnosti aj motív činu zostávajú nejasné. Polícia však rýchlo identifikovala hlavných podozrivých – Olivera Karafa a Yun Lu Li. Obvinila ich z vraždy a pokusu o vraždu.

„Tyler Pratt bol na mieste zastrelený a strelné zranenie utrpela aj jeho tehotná snúbenica. O nenarodené dieťa prišla,“ píše portál Dailymail.

Polícia je zatiaľ skúpa na informácie. Prečo mala dvojica vraždiť, zostáva zahalené tajomstvom. Známe je len to, že páchatelia a obete sa navzájom poznali. Oliver a Yun sa okamžite po vražde zbalili a utiekli z Kanady preč. Využili skutočnosť, že Oliver pochádza zo Slovenska a tak dobre pozná región strednej Európy.

„Dvojica do 24 hodín od zločinu utiekla do Európy a cestovala cez niekoľko krajín vrátane Karafovho rodného Slovenska a Českej republiky. Napokon zostali v Budapešti,“ uvádza portál.

Nepodarilo sa im však skrývať donekonečna. Maďarská polícia ich minulú sobotu zadržala. Momentálne sa pripravuje ich vyhostenie do Kanady, kde sú stíhaní za vraždu a pokus o vraždu.

Aj takto píšu o Slovensku vo svete

Luxusný život

Dailymail približuje, že dvojica si v Kanade žila okázalým životom. Čím sa živil Oliver nie je jasné, ale jeho priateľka Yun je bohatá a známa hviezda sociálnych sietí. Populárna sa stala vďaka pózovaniu v sexy plavkách na Instagrame.

Má ešte dve sestry, ktoré sú tiež vychytené influencerky a jedna z nich je bývalá kráľovná krásy. Ich rodina je v Kanade skutočne prominentná.

„Matka Yun je prezidentka medzinárodnej spoločnosti v Toronte s rozsiahlymi politickými konexiami. Odfotili ju, ako si podáva ruky s kanadským premiérom Justinom Trudeaum a premiérom Ontaria Dougom Fordom,“ uvádza portál.

Slovák Oliver taký prominentný nie je. Za to už si v Kanade odsedel v minulosti päť rokov za mrežami za smrteľnú dopravnú nehodu, ktorú spôsobil pod vplyvom alkoholu. Nielenže bol opitý, ale vysoko prekročil aj povolenú rýchlosť. Keď havaroval, náraz vymrštil z auta jeho 19-ročného spolujazdca, ktorý na mieste zomrel.

Ďalšie správy o Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM