MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zverstvo! Nemecko-slovenský gang zneužíval ženy na prostitúciu

Polícia rozbila organizovanú skupinu, ktorá privážala z Vietnamu nič netušiace ženy a následne ich nútila pracovať v Nemecku ako manikérky či prostitútky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zverstvo! Nemecko-slovenský gang zneužíval ženy na prostitúciu
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Ako o prípade informuje portál euronews.com, do spoločného kriminálneho podniku bolo zapletených niekoľko ľudí z Nemecka, Slovenska a Vietnamu. Ich postup presne kopíroval praktiky z takýchto podvodníckych schém obchodu s naivnými ženami – najprv Vietnamkám nasľubovali krásny život v Európe a potom si z nich urobili otrokyne.

Smutný koniec

Portál uvádza, že organizovaná skupina podvodne dostala do Európskej únie približne 250 Vietnamiek. Vybavili im falošné schengenské víza cez rôzne spoločnosti na Slovensku. Oficiálne teda ženy prichádzali z Vietnamu do EÚ normálne pracovať a za túto cestu snov museli podvodníkom aj poriadne zaplatiť.

„Jedna cesta stála 13-tisíc až 21-tisíc eur a podľa vyšetrovateľov si ju Vietnamky museli následne odpracovať v nechtových štúdiách, masážnych salónoch alebo ako prostitútky na bytoch,“ píše euronews.com.

V niektorých prípadoch sa títo „obchodníci s bielym mäsom“ správali k ženám obzvlášť necitlivo. Vietnamkám, ktoré prinútili pracovať ako prostitútky, pichali hormonálne injekcie, aby neotehotneli.

Podľa prokuratúry ženy takto nútene pracovali v Nemecku. Slovensko zrejme slúžilo hlavne na dodávanie firiem, cez ktoré vybavovali podvodné víza.

Aj takto píšu o Slovensku vo svete

Veľký záťah

Trpký osud vietnamských obetí napokon zvrátil zásah nemeckej a slovenskej polície spolu s Europolom. Výsledkom dlhodobého vyšetrovania bol záťah na viacerých miestach v oboch krajinách.

„Polícia v Berlíne zadržala Vietnamku, ktorá žije v nemeckom hlavnom meste a ďalšiu ženu zadržali v Bratislave,“ informuje euronews.com.

Zadržané osoby sú súčasťou väčšej organizovanej skupiny, do ktorej patrí niekoľko Vietnamcov, jeden Nemec a ďalší dvaja Slováci, ktorí privážali vietnamské obete do Európy.

Portál popisuje, ako taký prevoz vyzeral. Po vybavení podvodných víz ženy prileteli do Európy. Následne ich súkromným autom odviezli do Nemecka, kde im zabavili všetky doklady a osobné veci. Oznámili im, že náklady na ich cestu predstavujú dlh, ktorý si musia odpracovať. Polícia len za jediný deň našla v Nemecku trinásť takýchto obetí.

Ďalšie správy o Slovensku vo svete

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM