Monika Hanigovská Magazín

TIETO základné POTRAVINY by ste nemali opakovane ZOHRIEVAŤ: Vedeli ste o nich?

Existujú potraviny, ktoré sa neodporúčajú opätovne zohrievať. Niektoré z nich vás možno prekvapia.

Ilustračný obrázok k článku TIETO základné POTRAVINY by ste nemali opakovane ZOHRIEVAŤ: Vedeli ste o nich?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

3) Hríby

Pozor by si mali dávať i milovníci hríbov. Tento poklad z prírody ukrýva v sebe veľké množstvo bielkovín, vitamínov aj aminokyselín. Problém však môže nastať pri tepelnom spracovaní – hrozí totiž zmena kompozície bielkovín.

Výsledok? Riskujete nepríjemné nadúvanie a bolesti žalúdka. Hríby ohrievajte maximálne pri 70 stupňoch Celzia, a to len raz!

4) Ryža

Vedeli ste, že patrí tiež k potravinám, ktorá sa nemá opätovne zohrievať? Ryža chladne pomalšie a baktérie v nej sú voči ohrievaniu odolnejšie.

Nezohrievajte ani uvarené vajíčka, repu a špenát.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM