Zo zahraničia

Tragická havária v Taliansku: Autobus s pasažiermi sa zrútil na pláž

Autobus mal preraziť niekoľko stavieb a dopadnúť na pláž. Nehodu neprežil vodič, ďalší ľudia sa zranili.

Ilustračný obrázok k článku Tragická havária v Taliansku: Autobus s pasažiermi sa zrútil na pláž
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Autobus verejnej dopravy na talianskom ostrove Capri vo štvrtok prerazil ochranné zábradlie na ceste a dopadol do oblasti plážového letoviska.

Jeho vodič zomrel, viacero ďalších osôb utrpelo zranenia. Oznámili to hasiči a starosta mestečka Capri, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

Následky havárie

Hasiči na Twitteri napísali, že v autobuse sa viezlo 11 ľudí. Vozidlo zišlo z cesty neďaleko obľúbenej turistickej oblasti ostrova s názvom Marina Grande. Ostrov Capri sa nachádza v Neapolskom zálive v regióne Kampánia v južnom Taliansku.

Starosta mestečka Capri Marino Lembo pre taliansku štátnu televíziu povedal, že vodič autobusu zomrel krátko po havárii. Vážne zranenia utrpeli štyria cestujúci, vrátane dieťaťa, ktoré vrtuľník previezol z ostrova do nemocnice v Neapole. Správu priniesli talianske médiá.

Menej závažné zranenia utrpelo niekoľko ďalších pasažierov, dodali talianske médiá.

Prečítajte si tiež

Ľudia skákali do mora

Štátna televízia uviedla, že autobus sa zrútil z cesty do hĺbky približne päť-šesť metrov. Autobus podľa dostupných informácií prerazil niekoľko stavieb a dopadol mimo miesta, kde sa slnili ľudia.

Talianske médiá informovali, že niektorí návštevníci pláže po tom, ako začulo hlasné zvuky havárie, inštinktívne skočili do mora a ponorili sa, aby sa chránili.

Starosta Capri podľa denníka La Repubblica povedal, že príčina nehody nie je zatiaľ známa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Najnovšie správy pre dovolenkárov

Tragická havária v Taliansku: Autobus s pasažiermi sa zrútil na pláž
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM