han Zo Slovenska

Už DOSŤ! Kaderníci to berú do svojich rúk a chcú OTVÁRAŤ! Kedy spustia prevádzky?

Dosť bolo hry na schovávačku pod rúškom zatiahnutých závesov či návštev v domácnosti. Kaderníctva a tí, ktorí už nemajú z čoho žiť, si povedali, že sa toho musia chopiť sami.

Zdroj: TASR/Martina Kriková

Pred pár dňami sme vás v tomto ČLÁNKU informovali o tom, že majiteľ holičstiev v českom Olomouci sa chystá otvoriť svoju pobočku aj napriek platným zákazom.

„Riešenie, o ktorom si myslíme, že je bezpečnejšie ako účesy v domácnosti, je bezpečnejšie ako nakupovanie v obchodných reťazcoch, bezpečnejšie ako práca vo veľkých firmách,“ vyhlásil český podnikateľ.

„Je to pre nás určitý plán. Plán návratu do normálu a predovšetkým prežitia. Štát zlyhal a je čas sa o seba starať. S pokorou, rešpektom a so všetkou obozretnosťou,“ dodal odvážny majiteľ.

Aj na Slovensku

Niečo na spôsob českého odvážlivca majú v pláne aj kaderníctva a salóny krásy na Slovensku. „Ak kaderníčku potrebujete, zavolajte si ju domov, čo povedal bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí. To nebol nás cieľ, ale aj tak sme sa rozhodli, že pokiaľ nebude s nami nikto diskutovať, otvoríme prevádzky 15. apríla,“ uvádzajú predstavitelia Asociácie služieb v odvetví skrášľovania na tlačovej konferencii, čo priniesol portál TV Noviny.

Nie sú myši

Salóny krásy, kaderníctva, holičstvá a barbieri sú už niekoľko mesiacov bez práce. Podľa videa je zrejmé, že už im trpezlivosť došla. „Nebudeme nikoho nútiť, aby otváral a nie je to preto, že pandémii neveríme, ale naopak. Nie je nám ľahostajná, ale veríme, že naše prevádzky sú ďaleko bezpečnejšie ako podomová práca,“ vyhlásili majitelia prevádzok. „Máme dosť toho, aby sme robili ako myši v temnote a liezli niekomu do bytu,“ podotkli .

„Či sa vám to páči alebo nepáči, 15. apríla otvárame prevádzky. S riadnymi pandemickými podmienkami. Nevládzeme! Máme svoje rodiny, sny a nemáme z čoho žiť. Čo máme jesť, kamene?! Sme podnikatelia a nepracujeme načierno,“ znie jasný apel ľudí z tohto odvetvia.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM