Zo Slovenska

Potrebujete sa dať otestovať? Na bezplatné testy sa môžete objednať len do konca marca!

Ministerstvo zdravotníctva upozorňuje, že aktuálne je možné prihlásiť sa na bezplatné antigénové testovanie v mobilných odberných miestach so zmluvou s ministerstvom len do konca marca.

Ilustračný obrázok k článku Potrebujete sa dať otestovať? Na bezplatné testy sa môžete objednať len do konca marca!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Na štátnom webe korona.gov.sk sa aktuálne nemôžete prihlásiť na antigénové testovanie v aprílových termínoch. Dostupné sú len termíny do konca marca. Čo potom?

Len do konca marca

Podľa informácií, ktoré rezort zdravotníctva zverejnil na svojom webe, je dôvodom vypršanie zmlúv medzi ministerstvom a prevádzkovateľmi mobilných odberových miest. Tie končia k 31. marcu 2021.

„Rezort zdravotníctva zaslal prevádzkovateľom mobilných odberových miest dodatky k zmluvám. Podpísané dodatky majú byť doručené do 29. 3. 2021 do 12:00 hod. V tých, ktoré zmluvu predĺžia, bude testovanie pokračovať. Ministerstvo zdravotníctva upozorňuje, že aktuálne je možné prihlásiť sa na bezplatné antigénové testovanie v mobilných odberných miestach so zmluvou s ministerstvom len do konca marca,“ píše sa na webe ministerstva.

Po vypodpisovaní budú zmluvy o spolupráci predĺžené do 30. 6. 2021.

Po doručení dodatkov ministerstvu (teda v priebehu dnešného dňa, pozn. red.) bude objednávkový systém a testovanie pokračovať naďalej v bežnom režime.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM