Monika Hanigovská Lifestyle

Viete, ako často by ste si mali meniť PYŽAMO? Odborníci majú šokujúcu odpoveď

Zaspávate v tom istom pyžame viackrát po sebe, lebo sa vám zdá byť čisté? Kedy ho už neobliecť? Poznáme odpoveď.

Ilustračný obrázok k článku Viete, ako často by ste si mali meniť PYŽAMO? Odborníci majú šokujúcu odpoveď
Zdroj: pixabay.com

Spánok patrí k základným ľudským potrebám. Mnohí z vás si ho najradšej vychutnávajú v obľúbenom pyžame. No zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako často ho treba prať? Odpoveď pozná inštitút Clean Living, ktorý cituje portál House Beautiful.

Čo nájdeme v pyžame?

Najprv sa však pozrime na to, čo všetko v ňom nájdeme. Počas noci sa telo zbavuje miliónov kožných buniek a produkuje ďalšie baktérie.

Nespoliehajte sa len na sprchu či kúpeľ. „Ak sa v noci osprchujete a potom sa prezlečiete do dlhšie noseného pyžama, vaša sprcha bola takmer zbytočná,“ píše portál DavidWolfe a pripomína, že nosenie takéhoto pyžama môže ovplyvniť zdravie.

Môžeme si tak „vyrobiť“ problém, a to v podobe akné aj stafylokokovej infekcie. Netreba zabúdať, že v pyžame spíte približne 7 až 8 hodín, pričom vylučujete pot, a preto by ste mali dbať na väčšiu hygienu.

Kedy si ho vymeniť?

Ako často teda meniť pyžamo? „Meniť a prať by sa malo po troch až štyroch noseniach. Odporúčame ho vymieňať pravidelne, aby sa znížilo riziko roztočov, choroboplodných zárodkov a iných baktérií, ktoré sa môžu do neho dostať,“ upozorňuje House Beautiful.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Všetko o zdravom životnom štýle

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM