Monika Hanigovská Lifestyle

Viete sa správne vycikať? Doktorka ukázala jedinú pozíciu, po ktorej budete v „suchu“

Len jedna pozícia zaručí, že váš moč neostane v mechúre. Je to jednoduché, tak prečo to nerobiť správne?

Ilustračný obrázok k článku Viete sa správne vycikať? Doktorka ukázala jedinú pozíciu, po ktorej budete v „suchu“
Zdroj: pixabay.com

Vyprázdňovanie by nemalo byť tabu alebo niečím, za čo by sme sa mali hanbiť. No vedeli ste, že túto činnosť môžete robiť nesprávne? Istá lekárka preto neváhala a predviedla, ako si uľaviť tak, aby v močovom mechúre neostal žiaden moč.

„Vedeli ste, že v skutočnosti existuje viac ako jeden spôsob, ako môžeme cikať?,“ pýta sa doktorka Teresa Irwinová na TikToku, kam pravidelne pridáva videá o zdraví.

Učili vás to zle: Neseďte rovno!

Doktorka si sadne na stoličku, ktorá slúži ako improvizovaná toaleta. Najprv ukáže, ako to je nesprávne. Irwinová na videu sedí s vyrovnaným chrbtom, no podľa jej slov si v tejto pozícii nedostatočne vyprázdnime močový mechúr. „Ak budete močiť v tejto vzpriamenej polohe, jedna tretina moču zostane stále v močovom mechúre,“ prízvukuje vo videu.

Ktorá pozícia je pre nás najlepšia? Sadnite si ako kovboj! „Správny spôsob cikania je na kovboja. Predkloňte sa, položte lakte priamo nad kolená a cikajte,“ opisuje doktorka.

Uistite sa však, že máte chodidlá položené na podlahe, nemali by byť na špičkách.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Jej video, ktoré malo viac ako 85-tisíc videní, niektorých užívateľov šokovalo. Jeden z nich napísal: „Dnes som sa naučil, ako správne vyprázdniť močový mechúr,“ pochválil doktorku.

Ďalší intuitívne túto techniku poznal, ale bol v neistote, obával sa, že je „niečo zle“: „Myslel som, že so mnou niečo nie je v poriadku, pretože som sa musel predkloniť, aby som vyprázdnil močový mechúr.“

O tomto ste vedeli?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM