Aktualizované ELA Politika

Vláda sa ďalej TRHÁ: Ministerka Kolíková podala DEMISIU!

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) dáva demisiu.

Ilustračný obrázok k článku Vláda sa ďalej TRHÁ: Ministerka Kolíková podala DEMISIU!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Súčasná vláda má opäť o ďalšieho ministra menej. Po Marekovi Krajčím (OĽANO), Milanovi Krajniakovi (Sme rodina), Richardovi Sulíkovi (SaS) prišla na rad ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), ktorá podáva demisiu.

Oznámila to vicepremiérka Veronika Remišová na tlačovke strany Za ľudí. „Odchádza ministerka, na ktorej prácu sme veľmi hrdí a veľmi pekne jej ďakujeme,“ povedala Remišová s tým, že ide o Kolíkovej osobné rozhodnutie.

Ešte chcú rokovať

Remišová sa s ním nestotožňuje. Šéfka Za ľudí a vicepremiérka zároveň pripustila svoju vlastnú demisiu. „Keď uvidíme, že rokovania nikam nevedú, čo sa, dúfam, nestane, oznámim svoje rozhodnutie tak, ako to dnes oznamuje ministerka Kolíková,“ doplnila Remišová.

Mária Kolíková končí preto, že žiadala odchod Igora Matoviča. Premiér totiž podmienil svoju demisiu aj odchodom Kolíkovej.

Ako ale Mária Kolíková uviedla, je pripravená sa na ministerstvo spravodlivosti vrátiť. „Požiadavky, ktoré súviseli s rekonštrukciou vlády, sú splnené. K rekonštrukcii teda môže dôjsť,“ povedala.

Dúfajú ďalej

Šéfka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská doplnila, že strana mieni Kolíkovú podporovať za ministerku spravodlivosti, ak dôjde k rekonštrukcii vlády. Za ľudí naďalej dúfa v zachovanie štvorkoalície.

Kolíková podala demisiu po tom, ako premiér Igor Matovič (OĽANO) v nedeľu (21. 3.) oznámil ochotu odísť z funkcie a pôsobiť ako člen vlády.

Podmienkou je odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) z vlády (už odstúpil, pozn. TASR), odstúpenie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej i podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (obaja Za ľudí) z funkcií, ako aj odchod šéfky zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej (SaS).

Správu aktualizujeme.

Prečítajte si aj:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM