Magazín

Známa ruská vegánka sa vyhladovala na SMRŤ: Bola POSADNUTÁ ovocím a zeleninou

Dopriala si len rastlinnú surovú stravu. Zhanna Samsonová napriek zdravotným komplikáciám odmietla odbornú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Známa ruská vegánka sa vyhladovala na SMRŤ: Bola POSADNUTÁ ovocím a zeleninou
14
Galéria

Populárna influencerka Zhanna Samsonová bola veľkou propagátorkou extrémneho životného štýlu. Známa Ruska sa hlásila k surovej strane, jej jedálniček sa skladal len z ovocia, zeleniny, šťavy a klíčkov. No jej posadnutosť rastlinou stravou ju pripravilo o to najcennejšie – vlastný život.

Chcela inšpirovať

39-ročná Zhanna verila až do posledného dychu, že je takéto stravovanie tou najlepšou voľbou: „Milujem svoje nové ja. Už nikdy sa nechcem vrátiť k svojim niekdajším návykom. Rada si vytváram vlastné recepty a chcem inšpirovať ľudí, aby toto stravovanie skúsili tiež,“ vyznala sa dávnejšie na svojom Instagrame.

Budil sa so strachom…

Influencerka žila dlhé roky v Ázii, odkiaľ uverejňovala svoje príspevky a videá zamerané stravovaniu a jógu, ale už dlhší čas pôsobila vyčerpane, strhano a veľmi krehko. „Už pred pár mesiacmi na Srí Lanke vyzerala veľmi vyčerpane a mala opuchnuté nohy,“ prezradil jeden z jej priateľov. Informuje o tom Independent.

„Poslali ju domov, aby vyhľadala lekársku pomoc, ona ušla. Keď som ju stretol v Phukete, bol som veľmi zhrozený. Býval som o poschodie vyššie a každý deň som sa budil so strachom, že ju nájdem mŕtvu. Presvedčil som ju, aby sa dala liečiť, ale nezvládla to,“ opísal anonymne pre tamojší portál.

Pozerala, ako umiera

Propagátorka surovej stravy zomrela na „hlad a vyčerpanie“. Pomoc odmietala aj od svojich najmilovanejších. Tí sa mohli len prizerať, ako sa Zhanna rúti do záhuby.

„Pochopila som, že Zhanna zomrie, ale aj tak som jej nemohla nijako pomôcť. Život mojej dcéry sa zmenil na nočnú moru,“ vyjadrila sa matka zosnulej vegánky, ktorá podľa vlastných slov „dlhé roky bojovala“ za jej záchranu, ale dcéra ju „odmietla počúvať“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM