han Politika

Zomrel bývalý politik a viceprimátor Košíc: Mal opletačky so súdmi, FOTO

Dnes vo veku 68 rokov skonal niekdajší politik Eugen Čuňo, ktorý v rokoch 2003 až 2006 zastával funkciu košického viceprimátora.

Ilustračný obrázok k článku Zomrel bývalý politik a viceprimátor Košíc: Mal opletačky so súdmi, FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

O smrti politika, informoval na sociálnej sieti Michal Kravčík, environmentalista a košický politik.

„Dnes krátko po polnoci nás navždy opustil Eugen Čuňo, bývalý viceprimátor Košíc vo veku 68 rokov. Eugen, ďakujem ti za všetku obetu, ktorú si priniesol Košiciam, ktoré si miloval a pomáhal po páde komunizmu zveľaďovať aj na úkor svojho zdravia a rodiny,“ napísal Kravčík na Facebooku.

Krutý osud

Tak opísal spomínaný Kravčík zdravotný stav svojho priateľa a rovnako aj na posledné chvíle jeho života na tomto svete. „Spoznal som ťa ako múdreho, férového, spravodlivého a čestného človeka, napriek tomu že osud k tebe bol veľmi krutý a podlomil ti zdravie, že si sa nemohol dlhšie venovať a pomáhať svojej skvelej rodine a odovzdávať radosť svojím vnúčatám,“ stojí v jeho statuse.

Kauza na Najvyššom súde

Kravčík narážal na kauzu, ktorú Najvyšší súd (NS) SR v januári 2019 uzavrel s tým, že Čuňa a dvoch ďalších mužov uznal vinnými z nepriamej korupcie. „Trojicu po dlhých rokoch právoplatne odsúdil. Čuňo dostal osem mesiacov s podmienečným odkladom na 12 mesiacov. Zároveň ho odvolací súd na svojom verejnom zasadnutí odsúdil na peňažný trest 10-tisíc eur, ktorý postupne splácal v splátkach,“ informuje portál kosice.korzar­.sme.sk.

Ďalšie aktuálne témy

„Česť tvojej pamiatke, odpočívaj v pokoji. Myslíme na teba i tvoju rodinu. Úprimnú sústrasť celej rodine. Eugen prosím odpusť nám, že sme nedokázali urobiť viac pre očistenie tvojho mena,“ dodal Kravčík na záver statusu o Čuňovi.


Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Dnes krátko po polnoci nás navždy opustil Eugen Čuňo, bývalý viceprimátor Košíc vo veku 68 rokov. Eugen, dakujem Ti za...

Posted by Michal Kravcik on Sunday, July 4, 2021
Vo veku 68 rokov skonal Eugen Čuňo
4
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM