Monika Hanigovská Magazín

Ako mať rok 2022 úspešný? Pre lepší život si stačí osvojiť len 22 MALÝCH ZVYKOV

Niekedy si stačí osvojiť niekoľko maličkostí a hneď je všetko ľahšie a príjemnejšie. Ako to? Pozrite sa na 22 drobnôstok, ktoré vám zmenia život.

Ilustračný obrázok k článku Ako mať rok 2022 úspešný? Pre lepší život si stačí osvojiť len 22 MALÝCH ZVYKOV
Zdroj: pixabay.com

Novoročné predsavzatia skončia veľakrát len v „našej hlave“. Veľké plány naraz spľasnú a my si možno opäť uvedomíme, že nám to zase nevyšlo.

„Rok 2022 bude rokom zmeny a sebarozvoja. Rozvoj osobnosti ti môže zmeniť život,“ pripomína kanál Predurčený uspieť na YouTube. Práve ten odporúča, aby sme si osvojili 22 drobných zvykov, ktoré sú nenáročné, no prinášajú uspokojivé výsledky.

Sú to práve malé veci, ktoré môže urobiť každý z nás. „Ak sa rozhodneš konať podľa nich, časom sa stanú zvykom,“ vysvetľuje kanál. Tak poďme na to! Pozrime si hneď prvú päťku.

1) Pozerajte sa ľudom do očí, keď ich zdravíte a rozprávate sa s nimi.

Očným kontaktom skutočne prehlbujete sociálne i pracovné vzťahy. Pôsobíte sebaistejšie, pričom vysielate jasný signál o vašom záujme k druhým. „Budeš charizmatickejší, ľudia budú k tebe otvorenejší a budú ťa mať radšej,“ znie rada vo videu.

2) Vždy si ľahnite včas a doprajte si spánok denne v dĺžke aspoň 7,5 hodín.

Jednoduchá rada, že? No koľkí z vás ju pravidelne dodržiavajú? Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky taktiež pripomína dôležitosť tejto nevyhnutnej činnosti.

„Venujte náležitú pozornosť zdravému a dostatočnému spánku. Jeho význam často nedoceňujeme. Nedostatok spánku sa následne prejavuje nielen fyzickými, ale aj psychickými zmenami,“ pripomína na Facebooku.

Nedostatok spánku spôsobuje oslabenie imunitného systému, úzkosť, nervozitu, zhoršenú pamäť a koncentráciu.

3) Zjednodušte si svoj život.

Možno aj na vás sa z každej strany valia produkty a služby, ktoré sa snažia vyvolať dojem, že len vďaka nim budete spokojnejší a šťastnejší.

„Maj menej oblečenia, menej cenností. Čím menej vlastníš, tým je tvoj život bohatší a šťastnejší. Nielen ty vlastníš svoje veci, ale aj ony teba,“ pripomína video.

4) Buďte ohľaduplní k ľudom.

Ohľaduplnosť sa medzi nami akosi viac vytráca. No prečo ho kanál zaradil medzi najdôležitejšie zvyky? „Je to malý zvyk, ale spraví z teba hodnotnejšieho človeka. Tvoje okolie ťa bude viac milovať a rešpektovať,“ a zároveň pripomína, že zdvorilosť vo všeobecnosti neznamená, že sa niečoho vzdávame.

Niekedy pritom stačia úplné maličkosti. Uvoľnite miesto staršiemu cestujúcemu vo verejnej doprave, podržte dvere kolegovi, ale možností je oveľa viac. Skúsiť to môžete napríklad aj v obchode, keď pustíte k pokladni zákazníka, ktorého nákupný košík je skoro prázdny.

Urobte tak v prípade, ak váš je vrchovato plný a vám to v konečnom dôsledku ukrojí len niekoľko minút naviac. A možno, vďaka vášmu dobrému vzoru, vám to raz bude taktiež vrátené.

5) Buďte sebeckí.

Prečo? „Aby si mal šťastný život. Sebectvo je potrebné k tomu, aby si bol schopný úprimne a bezpodmienečne dávať druhým.“

„Ak nie si občas sebecký, tak sa po čase úplne rozdáš a nebudeš šťastný,“ vysvetľuje kanál Predurčený uspieť.

Pozrite si ďalšie zvyky, ktoré majú potenciál zmeniť život k lepšiemu, nájdete ich v priloženom videu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM