han Správy Politika

K nepokojom v USA sa vyjadrila aj Čaputová: Ako vníma útok na budovu Kongresu?

Prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová sa ako hlava nášho štátu vyjadrila k tomu, čo sa v posledných hodinách deje v Spojených štátoch amerických.

Ilustračný obrázok k článku K nepokojom v USA sa vyjadrila aj Čaputová: Ako vníma útok na budovu Kongresu?
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová

Jednoznačne odsúdila napadnutie budovy Kongresu v americkom hlavnom meste Washington. „Pohŕdanie demokratickými inštitúciami podrýva občianske práva a môže podkopávať politický poriadok. Verím, že demokratický a pokojný proces bude čoskoro obnovený,“ napísala Čaputová na Twitteri.

„Aktuálne dianie nám všetkým zároveň pripomína, aby sme v našich vyjadreniach vždy hľadali cestu, ako atmosféru upokojovať a zmierovať, nepodkopávať dôveru voči všetkému a neživiť vášne tam, kde je nevyhnutný zdravý rozum,“ uviedla prezidentka.

Čo sa stalo?

Protestujúci obklopili budovu Kongresu, strhli barikády pred hlavným vchodom a vnikli aj dovnútra po tom, ako sa jeho obe komory zišli na zasadnutí s cieľom potvrdiť víťazstvo Joea Bidena – súpera Donalda Trumpa – v novembrových prezidentských voľbách. V chaotickej situácii zasadnutie prerušili a kongresmanov i novinárov evakuovali. Písali sme o tom v tomto ČLÁNKU.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM