han Ostatné športy

Lyžiar Žampa mal NEURČITÝ výsledok testu PCR testu: Na olympiádu odletí neskôr, FOTO

V utorok predpoludním vyrazila do dejiska ZOH 2022 druhá várka slovenských alpských lyžiarov. Smer Peking nabrali Adam Žampa, Rebeka Jančová a Petra Hromcová.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiar Žampa mal NEURČITÝ výsledok testu PCR testu: Na olympiádu odletí neskôr, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Spolu s nimi mal pôvodne ísť aj Andreas Žampa, no po neurčitom výsledku PCR testu sa rozhodol neriskovať a odletieť do dejiska hier neskôr.

Nechcel ich ohroziť

„Andreas mal test s neurčitým výsledkom, nasledujúci mu vyšiel negatívne, nechcel nás však ohroziť a preventívne sa rozhodol necestovať spolu s nami,“ povedal starší zo súrodencov Adam.

Bratia Žampovci absolvovali prípravu na ZOH v Taliansku, ktoré si vybrali pre podobnosť tamojšieho snehu s tým čínskym. Adam podľa vlastných slov už prispôsobuje svoj denný režim pekinskému času: „Dnes som vstával oveľa skôr, aby som v lietadle mohol spať a po medzipristátí v Dauhe sa budem snažiť fungovať normálne.“

Slovensko bude mať na ZOH 2022 zastúpenie vo všetkých disciplínach alpského lyžovania okrem zjazdu. Pre Adama Žampu sú to už tretie ZOH. Doposiaľ najlepší individuálny výsledok dosiahol na ZOH 2014 v Soči, keď obsadil piate miesto v kombinácii.

V Pekingu sa predstaví v slalome, obrovskom slalome a tímovej súťaži, kde bude štartovať spolu s Andreasom Žampom, Jančovou a Hromcovou.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Ďalší slovenskí lyžiari odleteli na olympiádu
5
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM