Zo zahraničia

Maďarsko ráta so štvrtou vlnou pandémie: Na pozore by sa mali mať hlavne nezaočkovaní

Maďarská vláda je presvedčená, že príde aj štvrtá vlna pandémie. Delta variant koronavírusu môže spôsobiť vážne problémy prevažne medzi nezaočkovanými ľuďmi.

Ilustračný obrázok k článku Maďarsko ráta so štvrtou vlnou pandémie: Na pozore by sa mali mať hlavne nezaočkovaní
Zdroj: TASR/AP

Maďarská vláda ráta s tým, že v každom prípade príde aj štvrtá vlna pandémie nového druhu koronavírusu.

Vyhlásil to v stredu v Budapešti šéf úradu vlády Gergely Gulyás, ktorý podľa spravodajského servera mfor.hu zdôraznil, že v kruhu nezaočkovaných môže delta variant tohto vírusu spôsobiť vážnejší priebeh ochorenia.

Účinné vakcíny

„Maďarsko je z hľadiska epidémie jednou z najbezpečnejších krajín v Európe, pričom delta variant koronavírusu ohrozuje v prvom rade tých, čo nie sú zaočkovaní,“ povedal Gulyás a dodal, že všetky vakcíny, ktoré sú v Maďarsku k dispozícii, sú účinné proti tejto mutácii, ktorá sa môže šíriť šesť- až sedemnásobne rýchlejšie než pôvodný kmeň.

Viac o téme koronavírus

Smutná bilancia

Kabinet preto podľa jeho slov inicioval očkovaciu akciu prostredníctvom obvodných lekárov a medikov, ktorí pôjdu osobne zaočkovať najmä ľudí vo veku nad 60 rokov.

Aktuálna bilancia koronavírusovej pandémie v Maďarsku je 808 338 infiko­vaných a 29 999 úmrtí. Zaočkovaných je viac ako 5,5 milióna ľudí, obe dávky vakcíny podali už vyše 5,1 milióna ľuďom.

Ilustračné foto


Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM