Zlatica Gregorová Rôzne

Otestujte sa: Poznáte ľudí, ktorí majú v rukách našu krajinu?

Vrcholný orgán štátu má za sebou krst ohňom. Viete, kto vlastne tvorí novozloženú vládu?

Ilustračný obrázok k článku Otestujte sa: Poznáte ľudí, ktorí majú v rukách našu krajinu?
Zdroj: TASR

Vo voľbách do Národnej rady SR kandidovalo 24 politických subjektov a volebná účasť dosiahla 65,80 %. Najväčší počet hlasov získalo hnutie OĽANO-NOVA-KÚ-ZMENA ZDOLA, a to 25,02 %. Okrem neho sa do parlamentu dostali aj SMER–SD (18,29 %), SME RODINA (8,24 %), K­otlebovci – ĽSNS (7,97 %)­, SaS (6,22 %) a ZA ĽUDÍ (5,77 %).

Vláda SR

Vláda Slovenskej republiky je vrcholný orgán výkonnej moci. Tvorí ju predseda, podpredsedovia a ministri. Vládu SR vymenúva prezident na návrh predsedu vlády. Za výkon svojej funkcie vláda zodpovedá Národnej rade Slovenskej republiky.

Aktuálne kladú dôraz na boj s koronavírusom. Viete, aký post jej jednotliví členovia zastávajú? Za aké politické hnutie kandidovali a čo majú za sebou?

Vyskúšajte si svoje vedomosti v našom kvíze.

Stačí kliknúť SEM: Poznáte novú slovenskú vládu?

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Opakujte a bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM