Monika Hanigovská Magazín

Robo Papp ukázal, ako si LACNO a RÝCHLO vyrobiť voňavý prací gél: 3 litre len za 2,20 eura!

Napriek tomu, že je spevák pracovne „rozlietaný“, rád sa chytí varešky. No najnovšie to nebolo nič na zahryznutie. Vyrobil domáci voňavý gél a veľmi si ho pochvaľuje. Skúste to tiež! Je to veľmi jednoduché.

Ilustračný obrázok k článku Robo Papp ukázal, ako si LACNO a RÝCHLO vyrobiť voňavý prací gél: 3 litre len za 2,20 eura!
Zdroj: Instagram.com/robopapp_official

Hudobník Robo Papp nahráva a koncertuje a zároveň stíha postarať sa o svoju rodinu. Spevák sa rád zvŕta v kuchyni a okrem toho sa najnovšie pustil do výroby pracieho gélu.

„Niekto si vyrába prací gél, lebo sa zaujíma o ekológiu. Niekto preto, lebo má zdravotné problémy a chemické prášky z drogérie nemôže používať,“ povedal umelec a so svojím čistiacim prostriedkom sa pochválil na Instagrame.

„Keď ale poviem, že 3 litre pracieho gélu vás vyjdú na 2,20 eura, možno spozorniete, aj keď vás nezaujíma ekológia ani ekzém,“ vraví spevák a prezrádza recept.

Ako si ľahko vyrobiť domáci prací gél

Podľa speváka stačí, ak necháte zovrieť 3 litre vody, do ktorej na jemnom strúhadle nastrúhate 100 gramov marseillského mydla. Potom, ako sa mydlo rozpustí, pridáte 100 gramov sódy na pranie (nie sódu bikarbónu!) a zmes miešate dovtedy, kým sa všetko zase rozpustí.

Počkajte, kým prací gél vychladne, a máte skoro hotovo! „Potom môžete pridať svoj obľúbený esenciálny olej,“ radí Robo Papp.

Ako prať?

Dajte do práčky 1 lyžicu sódy na 1 kilogram bielizne. V akom pomere používať prací gél? „Gélu na pranie stačí toľko, ako gélu z drogérie a namiesto aviváže pridajte ocot.“

Rada na záver

Hudobník experimentoval a priznal, že keď použil sódu na pranie z drogérie, tak sa mu nevytvoril gél, ale akási čudná spenená voda: „Kupujem váženú sódu v obchodoch. A mydlo mi funguje marseillské, 300 gramov stojí šesť eur, za iné ruku do ohňa nedám.“

Jeho domáci produkt si pochvaľuje aj manželka. „Nielenže mi varí raňajky, obed, večeru… ale aj prášok na pranie mi uvarí. Extrémne šikovného muža mám, dobre som sa vydala,“ takto ho pochválila Veronika Pappová.

Tak čo, vyskúšate si tiež doma vyrobiť lacný prací gél bez chémie?

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM