TOS Lifestyle

Videá fascinujúcich stavieb na YouTube okúzlili ľudí: Ukázalo sa, že ide o PODVOD

Okrem toho, že tieto virálne videá z džungle sú zinscenované, predstavujú ešte jeden celkom zásadný problém.

Ilustračný obrázok k článku Videá fascinujúcich stavieb na YouTube okúzlili ľudí: Ukázalo sa, že ide o PODVOD
Zdroj: YouTube/Jungle Survival

Väčšina aspoň jedno z takýchto videí už určite videla. Muž alebo dvojica mužov začne kopať jamu niekde v džungli. Pracujú len so základnými nástrojmi a „nájdenými“ materiálmi.

Ak sa presuniete na koniec videa, vidíte úžasnú stavbu, ako napríklad dom s bazénom alebo vodný svet. Niektorí si už počas sledovania kladú otázku, či je to naozaj reálne.

A teraz už je jasné, že nie je. Medzičasom sa objavili videá, ktorých autori pozorne sledujú aktivity týchto zázračných staviteľov. Na niektorých stavbách v Kambodži sú zachytené veľké mechanizmy a množstvo ďalších robotníkov.

Okrem toho, že videá sú zinscenované, s ich výrobou vzniká ešte jeden celkom zásadný problém. Zadokumentovaná je hromada všakovakého odpadu, vrátane plastov, ktorý po natočení zostáva v džungli.

Mimochodom, začiatok trendu takýchto videí možno hľadať u austrálskeho YouTubera Johna Planta. Jeho kanál Primitive Technology približuje, ako sa v prírode stavajú chatrče s tými najjednoduchšími nástrojmi. Jeho videá možno nie sú až tak dychberúce, ale sú reálne a zároveň inšpirovali rôznych imitátorov častokrát s falošnými videami.

Zdroj: youtube

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM