han Politika

Ako by dopadli voľby: OĽANO dobieha nováčik, veľký skok KDH! Kto sa nedostal do parlamentu?

Na čele je všetko po starom! Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v júli, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 20,8 percenta hlasov.

Ilustračný obrázok k článku Ako by dopadli voľby: OĽANO dobieha nováčik, veľký skok KDH! Kto sa nedostal do parlamentu?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Na druhom mieste by skončila strana SaS s podporou 13,8 percenta. Tretia by bola strana Smer-SD s 10,9 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO na vzorke tisíc respondentov.

Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie OĽANO s 8,8 percenta, Progresívne Slovensko s 8,4 percenta a Sme rodina so ziskom 7,8 percenta hlasov. Hranicu päť percent by prekročilo aj KDH so 6,2 percenta.

Zostali by mimo

Do Národnej rady SR by sa nedostala Aliancia (4,3 percenta), Republika (3,8 percenta) ani ĽSNS (3,5 percenta). Pred jej bránami by zostala aj SNS so ziskom 3,4 percenta a strana Za ľudí s 3,1 percenta. Dobrá voľba a Spolu by podľa prieskumu získali zhodne po 1,9 percenta.

Ďalšie aktuálne témy

Hlas-SD by podľa týchto výsledkov získal 41 postov v parlamente, SaS 27 a Smer-SD 21 poslancov. OĽANO a Progresívne Slovensko by mali po 17 kresiel, Sme rodina by získalo 15 mandátov a KDH 12.

Prieskum sa konal od 6. do 12. júla formou telefonického dopytovania. Prieskum nemal objednávateľa, realizoval sa na náklady agentúry AKO v rámci multitematického zberu dát.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM