Monika Hanigovská Magazín

Chudnutie nebolo nikdy príjemnejšie: Doprajte si POTRAVINY, ktoré ZASTAVIA chuť do jedla

Vyskúšali ste už rôzne neúčinné diéty alebo ste si odopierali jedlo? Najedzte sa konečne bez výčitiek! Tieto zdravé potraviny vás zasýtia na dosť dlho.

Ilustračný obrázok k článku Chudnutie nebolo nikdy príjemnejšie: Doprajte si POTRAVINY, ktoré ZASTAVIA chuť do jedla
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com

Chcete schudnúť alebo si udržať aktuálnu telesnú hmotnosť? Doprajte si potraviny, ktoré dokážu potlačiť chuť do jedla a zabránia nekontrolovateľnému prejedaniu sa.

1) Mandle

Mandle by nemali chýbať v žiadnej domácnosti. Majú ideálny pomer dobrých tukov a vlákniny. Obsahujú veľké dávky horčíka, tryptofánu a melatonínu. Pravidelné jedenie mandlí má viacero benefitov, spája sa taktiež s nižším rizikom niekoľkých chronických ochorení, ako je cukrovka 2. typu a srdcové choroby.

Prieskum ukázal, že mandle zvyšujú pocit plnosti a pomáhajú pri regulácii hmotnosti.

Informuje o tom portál Institute of Food Technologists (IT­F).

2) Avokádo

Nazýva sa superpotravinou. Prečo? Ovocie hruškovitého tvaru je plné vlákniny a obsahuje prospešné mononenasýtené tuky – známe ako „dobré tuky“. Aj táto potravina potláča chuť do jedla a mozgu, a vysiela signál: Mám už dosť!

Čo obsahuje? Približne 100 gramov chutného plodu má 160 kalórii, 15 gramov tuku, 9 gramov sacharidov (z toho je to viac ako 7 gramov vlákniny) a 2 gramy bielkovín.

3) Jablká

Vedeli ste, že aj jablká všetkých odrôd a druhov dokážu výborne potlačiť hlad? Obsahujú vlákninu a pektín, ktoré navodzujú pocit sýtosti. Toto šťavnaté ovocie zároveň reguluje hladinu glukózy a zvyšuje hladinu energie.

A nakoniec, ovocie si vyžaduje viac času na žuvanie, čo núti spomaliť telo, aby si uvedomilo, že už nemá hlad.

Aké ďalšie potraviny dokážu stopnúť hlad? Nájdete na druhej strane!

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM