ts Recept na dnes Magazín

Máte mäsa plné zuby? Poradkyňa menuje (ne)výhody vegetariánstva + chutné RECEPTY

Je vegetariánstvo dostatočnou alternatívou k bežnému stravovaniu? O benefitoch aj nevýhodách nám porozprávala výživová poradkyňa Alica Andrašíková.

Ilustračný obrázok k článku Máte mäsa plné zuby? Poradkyňa menuje (ne)výhody vegetariánstva + chutné RECEPTY
3
Galéria

Hokkaidovo-batátová polievka

Ingrediencie:

  • čierna šošovica beluga
  • 1 menšia hokkaido tekvica
  • 1 väčší batát
  • trocha oleja
  • čerstvý špenát
  • 2 lyžičky zázvorovo-cibuľovo-cesnakovej pasty alebo trocha zázvoru, cesnaku a cibule
  • soľ
  • voda
  • kokosové mlieko z konzervy (nie veľa, len na zjemnenie cca 100 ml stačí)

Na troche oleja osmažíme pastu z cibule, cesnaku a zázvoru, prihodíme nakrájanú hokkaido tekvicu a ošúpaný batát nakrájaný na kocky. Osmažíme, nech sa troška opraží pasta, zalejeme vodou, osolíme, zakryjeme a varíme, kým nezmäkne.

Potom prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Úplne nakoniec do vypnutej polievky primiešame čerstvý špenát a uvarenú čiernu šošovicu.

Dobrú chuť!

Prečítajte si aj

Chutné a zdravé recepty od výživovej poradkyne Alice Andrašíkovej
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM