Máte mäsa plné zuby? Poradkyňa menuje (ne)výhody vegetariánstva + chutné RECEPTY
Je vegetariánstvo dostatočnou alternatívou k bežnému stravovaniu? O benefitoch aj nevýhodách nám porozprávala výživová poradkyňa Alica Andrašíková.
Hokkaidovo-batátová polievka
Ingrediencie:
- čierna šošovica beluga
- 1 menšia hokkaido tekvica
- 1 väčší batát
- trocha oleja
- čerstvý špenát
- 2 lyžičky zázvorovo-cibuľovo-cesnakovej pasty alebo trocha zázvoru, cesnaku a cibule
- soľ
- voda
- kokosové mlieko z konzervy (nie veľa, len na zjemnenie cca 100 ml stačí)
Na troche oleja osmažíme pastu z cibule, cesnaku a zázvoru, prihodíme nakrájanú hokkaido tekvicu a ošúpaný batát nakrájaný na kocky. Osmažíme, nech sa troška opraží pasta, zalejeme vodou, osolíme, zakryjeme a varíme, kým nezmäkne.
Potom prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Úplne nakoniec do vypnutej polievky primiešame čerstvý špenát a uvarenú čiernu šošovicu.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj
Zdroj: Dnes24.sk