Monika Hanigovská Magazín

Prehnali ste to počas Silvestra s alkoholom? Vyskúšajte 5 tipov, ako zatočiť s opicou

Cítite nepríjemné dozvuky včerajšej noci? Nepretrpte to len tak v bolestiach. Vieme, ako zatočiť aj s vašou opicou!

Ilustračný obrázok k článku Prehnali ste to počas Silvestra s alkoholom? Vyskúšajte 5 tipov, ako zatočiť s opicou
Zdroj: pixabay.com

Silvester bol dňom, kedy mnohí z vás dvíhali pohárik častejšie, a nevzdali sa ho ani počas prvých minút nového roka. Ak ste to však prehnali, možno ste sa tiež zobudili do krutého rána.

Pociťujete bolesti hlavy i svalov? Žalúdok pláva na vode, a zároveň sa všetko okolo vás nepríjemne krúti? Aj vás si našla opica, no nezúfajte! Niekoľko zaručených tipov dokáže každého dostať na nohy.

Voda ako liek

Po prebudení odolajte nutkaniu opäť sa prevaliť na bok, a skúste odolať spánku! Telo je dehydrované, pečeň je zamestnaná odbúravaním alkoholu, no pomoc máte takmer na dosah ruky. Siahnite ihneď po obyčajnej vode.

Táto najznámejšia tekutina na svete dokáže v dostatočnom množstve výborne utlmiť nepríjemné bolesti v hlave.

Ak by ste ju chceli nahradiť kávou, odolajte – obsahuje totiž kofeín a ten má dehydratačné účinky.

Liečivé paradajky

Tieto červené plody obsahujú fruktózu aj vitamín C. Sú taktiež výborným pomocníkom po prehýrenej noci, pretože obsahujú glutatión – antioxidant, ktorý bojuje proti nepriaznivým účinkom alkoholu. Odporúčame paradajky zmixovať a vypiť ako džús.

Mohlo by vás zaujímať

Banány na opicu

Ak sa vám silvestrovský prípitok nebezpečne zvrtol, skúste to aj s banánmi. Alkohol totiž zbavuje telo draslíka, následkom čoho cítime únavu, kŕče i nevoľnosť. Žltá pochúťka je zdrojom sacharidov, vlákniny, vitamínov, a najmä draslíka, ktorý vám upraví jeho nízku hladinu.

Liečivá sila polievok

Výborne zaberá cesnaková a kuracia polievka. Cesnačka dodá telu živiny, vitamíny a najmä upokojí žalúdočnú sliznicu. Skúsiť to môžete aj s kuracím vývarom, ktorý odporúčajú aj odborníci počas šetriacich diét či hnačke.

Tanier polievky dokáže zavodniť telo a dodať mu zároveň všetky potrebné živiny. Doprajte si polievku a prehýrená noc bude raz-dva minulosťou.

Pocit úľavy na jeden dúšok

Bylinky už od nepamäti pomáhajú na rôzne choroby. Harmančekový čaj je vhodný na ženské problémy, nespavosť, no aj na dozvuky včerajšej oslavy. Lahodný nápoj dokáže upokojiť podráždený žalúdok a zabraňuje nadúvaniu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM