han Šport Ostatné športy

Senzačný Volko: V Madride zabehol nový slovenský rekord!

Ide mu karta! Slovenský šprintér Ján Volko predvádza v halovej sezóne, že je vo forme. Potvrdil to na mítingu World Athletics Indoor Tour (WAIT) v Madride.

Ilustračný obrázok k článku Senzačný Volko: V Madride zabehol nový slovenský rekord!
Zdroj: TASR

V piatkovom finále na 60 m na záverečnom siedmom mítingu prestížneho seriálu WAIT zabehol čas 6,55 sekundy a vytvoril tak národný rekord. Z triumfu sa tešil Američan Ronnie Baker (6,44), druhý finišoval jeho krajan Demek Kemp (6,48).

Predbehol seba

Volko stlačil vlastné slovenské maximum z poľskej Torune 2018 o dve stotiny sekundy. V Madride už v rozbehu tretí raz v tomto roku vyrovnal vlastný slovenský rekord (6,57). Predtým sa mu to podarilo aj vo finálových behoch na mítingoch WAIT v Düsseldorfe a Liévine.

Aj celkovo je tretí

Konečné poradie v prestížnom seriáli WAIT vyhral Baker s 30 bodmi pred Kempom (24) a Volkom (20). Slovenský rekordér zabehol v šesťdesiatku jubilejný desiaty raz pod 6,60 sekundy. V piatich vystúpeniach na mítingoch WAIT raz vyhral (Toruň) a štyrikrát skončil tretí.

Sezóna snov

V takom duchu okomentoval tohtoročnú atletickú halovú sezónu aj samotný šprintér na svojom instagrame. „Halová sezóna, o akej sa nám ani len nesnívalo,“ je presné vyjadrenie Volka na sociálnej sieti, kde pridal aj súhrn všetkých výkonov v roku 2020 a video z víťazného mítingu v Torune.

Volkove výkony

Toruň – 1.miesto: 6,58s

Düsseldorf – 3.miesto: 6,57s

Glasgow – 3.miesto: 6,68s

Liévin – 3.miesto: 6,57s

Madrid – 3.miesto: 6,55 s (nový slovenský rekord)

Volko šprintér
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM