Webnoviny - Svet

Hendikepovaní dostanú príspevok na televízor

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto Foto: Martin KamenickýBRATISLAVA 15. septembra (WEBNOVINY) – Občania s nízkym príjmom, poberatelia starobného dôchodku s príjmom do 158,89 eur či hendikepované skupiny budú môcť získať po splnení stanovených podmienok 20 eur, ktoré použijú na nákup vybavenia pre digitálnu televíziu.

Európska komisia totiž schválila pre Slovensko schému pomoci vo výške 11 miliónov eur na podporu nákupu koncových zariadení pre digitálnu televíziu pre sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva.

Informuje o tom Európska komisia na svojej internetovej stránke. Slovensko plánuje uskutočniť prechod z analógovej televízie na digitálnu do konca roka 2012, čo si vyžaduje nadobudnutie dekodérov a nových televíznych prijímačov. Táto schéma štátnej pomoci bola schválená do 1. júla 2013.

Bez dekodérov a nových televíznych prijímačov by sociálne znevýhodnení občania nemohli prijímať televízny signál so svojimi súčasnými televíznymi prijímačmi a následne by boli vylúčení z tohto informačného zdroja.

"Pozitívne hodnotím slovenské orgány za podporu prístupu pre sociálne znevýhodnené osoby k najmodernejšej televíznej technológii bez toho, aby došlo k nenáležitému narušeniu hospodárskej súťaže. Toto je ďalší krok k digitalizácii vysielania v Európe,“ uviedol podpredseda Komisie zodpovedný za oblasť hospodárskej politiky Joaquín Almunia.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM