Rôzne

Studený front prinesie sneženie a dážď. Kde treba počítať najmä so snehom?

V stredu postúpi nad územie Slovenska od juhu studený front, ktorý prinesie plošnejšie zrážky.

Ilustračný obrázok k článku Studený front prinesie sneženie a dážď. Kde treba počítať najmä so snehom?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V oblasti strednej Európy postúpi v stredu nad naše územie od juhu studený front ktorý by mal nad naše územie doraziť vo večerných hodinách. Modely jeho príchod momentálne odhadujú po 18. hodine.

„Front sa prejaví najskôr na západe Slovenska, kde by malo ísť prvotne o dažďové zrážky. Postupne sa bude presúvať ďalej na sever a v noci na štvrtok sa zrážky vyskytnú už aj na juhu a východe Slovenska. Počas noci sa môžu vyskytnúť už aj zrážky snehové, pričom snežiť môže aj v nížinách,“ informuje portál iMeteo.sk.

Malá snehová pokrývka by sa mala vytvoriť najmä na horách, ale napríklad aj v Malých Karpatoch

Vo štvrtok dopoludnia sa budú zrážky vyskytovať na celom území Slovenska, budú ale už len slabé a občasné. Takisto by malo ísť o snehové, v nízkych polohách už prevažne o zmiešané či dažďové. Viaceré lokality sa ale môžu prebudiť do zasneženého rána.

Malá, nesúvislá snehová pokrývka sa môže vytvoriť vo vyššie položených oblastiach ako Kysuce, Orava, Liptov, Spiš či Horehronie. Zrážky budú teda plošnejšie, no nebudú výdatné.

„Počas druhej polovice týždňa a cez víkend by sa nad naše územie mal obnoviť prílev veľmi teplého vzduchu od juhu a teploty tak pôjdu opäť nahor,“ dodáva iMeteo.sk

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM