ELA Správy Zo Slovenska

Herec Andy Hryc bojuje s leukémiou. Zúfalá prosba dcéry Wandy k verejnosti na jeho záchranu!

Rodina obľúbeného herca Andyho Hryca (70) je zdrvená. Hrycovi diagnostikovali akútnu leukémiu a jeho dcéra sa obracia s prosbou na verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Herec Andy Hryc bojuje s leukémiou. Zúfalá prosba dcéry Wandy k verejnosti na jeho záchranu!
Zdroj: Wanda Hrycová archív

Herec Andy Hryc Novému Času porozprával o tvrdom boji so zákernou rakovinou, ale aj o tom, ako to musel oznámiť svojej milovanej rodine.

Prednedávnom začal pociťovať zdravotné problémy. Dodržiaval karanténu, no neskôr sa obrátil na lekárov. Tí mu oznámili zdrvujúcu správu, ktorú nikto nečakal. Hercovi diagnostikovali akútnu leukémiu.

„Otec je hospitalizovaný. Podstupuje náročnú liečbu," povedala jeho dcéra a známa producentka Wanda Hrycová pre portál Čas.sk.

Hercovi pomôže darovanie krvi. Andyho dcéra Wanda sa obrátila na verejnosť s prosbou na sociálnych sieťach. „Prosím, ak môžete, pomôžte. V čase korona pandémie je darovanie krvi pomerne komplikovaná záležitosť, a to mnohých darcov odrádza. Treba sa nahlásiť, zobrať časenku, podstúpiť prísnejšie vyšetrenia, a preto je darcov menej. A1 Rh- je ideál, ale ak aj máte inú skupinu, pomôže aj tá. Otec musí dostávať transfúzie denne,“ píše Hrycová.

Viac o možnosti darovania krvi (nielen) pre tento prípad nájdete TU. V dôsledku mimoriadnej situácie spôsobenej novým koronavírusom COVID–19 zavádza Národná transfúzna služba SR na všetkých odberových pracoviskách možnosť objednať sa na darovanie krvi na presný čas.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM