Monika Hanigovská Lifestyle

Špičkový kaderník ukázal pánske TRENDY na rok 2022: Koniec fúzom! 4 účesy, ktoré sú IN

Páni, tento rok budete IN s krátkymi aj odvážnejšími účesmi. Vlasové trendy padnú dobre zástancom modernej klasiky i rebelom.

Ilustračný obrázok k článku Špičkový kaderník ukázal pánske TRENDY na rok 2022: Koniec fúzom! 4 účesy, ktoré sú IN
12
Galéria

Aké budú vlasové trendy pre pánov v roku 2022? Na svoje si prídu rebelujúci muži aj zástancovia krátkej klasiky, z ktorej dokážu kaderníci vyťažiť maximum. Viac prezradil špičkový kaderník a holič Jim Shaw, ktorý pre anglický magazín Modern Barber predstavil najväčšie strihové hity tohto roku.

Vpredu biznis, vzadu párty

Účes „vpredu krátke, vzadu dlhé“ alebo „vpredu biznis, vzadu párty,“ ohlasuje svoj veľký návrat. Že vám to akosi nič nehovorí? Jeho majiteľom bol v 90. rokoch napríklad aj slávny český hokejista Jaromír Jágr.

„Muži budú postupne ustupovať od uhladených vlasov a namiesto toho budú skúšať viac textúrované strihy. Do módy sa opäť vracia účes mullet, to sa mi páči… Ak je vytvorený správne, urobí mužom neuveriteľne cool a trendy vzhľad,“ teší sa Jim Shaw.

„Je tiež skvelou voľbou pre tých, ktorí uprednostňujú v rámci údržby nenáročný strih. Účes vyzeraná najlepšie vtedy, keď je strapatý,“ prezrádza špičkový kaderník a dodáva, že vďaka strihu sa dajú vlasy ľahko a svojpomocne upraviť aj v domácich podmienkach.

Komu ho špecialista odporúča? Účes pristane obzvlášť mužom s výraznejšou tvárou, teda najmä typovo v tvare takzvaného srdca alebo diamantu.

„Dodá tvári jemnosť,“ prízvukuje vlasový odborník. Kaderník tento účes s radosťou vidí najmä na mužoch, ktorí sú majiteľmi druhého typu – teda tých, ktorí sa môžu pochváliť najširšou tvárou v oblasti lícnych kostí, pričom ich brada a čelo ostáva v rovnakej šírke.

Krátke vlasy vo vrstvách

Tento rok si prídu na svoje aj tí, ktorí majú najradšej krátke vlasy. Šikovný kaderník totiž dokáže čarovať i s krátkou hrivou, a napriek takej dĺžke docieliť výrazný vzhľad. Skúste si nechať vystrihať vlasy do jednotlivých vrstiev, ktoré vám vytvoria akoby efekt „vyblednutých vlasov“. Požiadajte kaderníka o účes strong fades.

No ak chcete docieliť perfektný účes, kaderník odporúča, aby ste si vopred dobre rozmysleli, do akého kaderníckeho kresla sa posadíte.

V prípade takéhoto účesu prízvukuje, aby ste sa zverili do rúk odborníka, „ktorý dokáže dobre pracovať s nožnicami.“

A ako vyzerá dokonalý účes strong fades? „Výraznejšie vyblednutie má vyniknúť najmä po bokoch hlavy, a to so zachovanou dĺžkou na temene. Účes má stále pôsobiť „čisto“ a hladko.“

Dobrodružnejší účes

Už špičkoví kaderníci v rámci dámskych účesov predstavili trendy, ktoré sú čiastočne odrazom tohto neľahkého koronového obdobia. Niečo obdobné nájdeme i v pánskych strihoch.

Zjednodušene povedané, aj muži chcú žiť naplno, a pretavia to aj do účesov. Túžite vkročiť do nového roka s niečím odvážnejším? Kaderník odporúča „dobrodružnej­ší účes“.

Na scénu sa vracia strih buzz cut, no v modernejšom prevedení. „Muži si do strihu začnú pridávať farby, ktoré sú inšpirované punkom, svojmu zjavu dodajú výstrednejší vzhľad. Tieto looky nie sú rozhodne pre pokojnejšie povahy a sú fantastickou voľbou pre tých, ktorí chcú naozaj vyčnievať z davu.“

V uliciach tak možno aj vy čoskoro stretnete mužov s neónovými odtieňmi vlasov. Trendom je zelená, žltá, oranžová, a možno niektorých z vás prekvapí aj ružová, ktorá bude taktiež in. Vyzerá to tak, že rebelskí punkáči ožijú a naberú druhý dych.

Zosvetľovanie vlasov

„Pre mužov bude zosvetľovanie ďalšou obľúbenou technikou,“ odhaľuje Jim Shaw. Podľa slov experta budú odfarbené vlasy vyzerať fantasticky aj na krátkych účesoch. In budú s popolavým nádychom, pričom odborník odporúča, aby ste sa o ne nezabudli starať. Zmývajte ich „strieborným“ šampónom, ktorý zabraňuje žltým odtieňom.

Už žiadna brada

Expert zároveň predpokladá, že tento rok dá mužnejšie pokolenie stopku bradám a fúzom. To, čo bolo pred nedávnom veľkým trendom, čoskoro zanikne. „Mnohí muži sa toho zbavia“ a budú skôr preferovať krátke strnisko alebo hladko oholenú tvár.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Pánske vlasové trendy 2022
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM