Magazín

Taktika či paranoja: Posiela Putin zo zahraničných ciest domov svoju stolicu a moč?

Najmocnejší muž Ruska nenecháva za hranicami žiadne svoje telesné tekutiny. Tvrdí to francúzsky denník.

Ilustračný obrázok k článku Taktika či paranoja: Posiela Putin zo zahraničných ciest domov svoju stolicu a moč?
Zdroj: instagram.com/leadervladimirputin

To, že je ruský prezident prezrievaný, vie celý svet. Najvplyvnejší muž Ruska vystupuje na verejnosti celé desaťročia, o svojom súkromnom živote veľmi nerozpráva.

Vladimir Vladimirovič Putin stráži informácie o svojej rodine, a vyzerá to tak, že toto prísne pravidlo ešte znásobil k svojej osobe.

Zbierajú po ňom?

Podľa francúzskeho portálu Paris Match sú to agenti prezidenta, ktorí majú počas jeho návštevy v zahraničí zbierať a uchovávať to, čo by sa inak spláchlo do toalety.

Nechcú, aby sa prezidentova vykonaná potreba dostala do nesprávnych rúk a mohla byť analyzovaná.

Putinovi ochrancovia sa majú starať o takúto chúlostivú záležitosť už roky, pričom jeho telesné tekutiny mali byť prevážané napríklad v roku 2019 počas jeho návštevy v Saudskej Arábii‎.

„Nepriame zdroje na Blízkom východe nám povedali, že delikátna misia bola vykonaná pod kontrolou Federálnej ochrannej služby (FSO), zodpovednej za bezpečnosť ruských úradníkov,“ píše Paris Match.

Nosia to v kufríku?

Agent musel umiestniť prezidentovu potrebu do vreciek poskytnutých na tento účel tak, aby nezanechal žiadnu stopu a priniesol všetko späť do krajiny v špeciálnom kufri.

Francúzsky portál zdôrazňuje, že všetko sa muselo vykonávať v absolútnom utajení. „Táto prax sa uskutočnila už počas Putinovej návštevy Francúzska 29. mája 2017, v deň, keď Emmanuel Macron prijal svojho ruského náprotivka vo Versailles,“ ohlasuje francúzsky týždenník.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM