Webnoviny - Svet

Fortuna začala verejnú ponuku akcií aj v SR

WEBNOVINY.SK

Foto: ocmax.sk BRATISLAVA 11. októbra (WEBNOVINY) – Spoločnosť Fortuna Entertainment Group N.V., ktorá prevádzkuje kurzové stávky v sieti pobočiek v strednej a východnej Európe, začala verejnú ponuku svojich existujúcich a nových akcií investorom v Českej republike, v Poľsku a na Slovensku. Maximálna cena za akciu pre drobných investorov je podľa informácii zverejnených spoločnosťou stanovená vo výške 4,50 eur. Ponuku pritom tvorí spolu 15,83 mil. akcií spoločnosti v menovitej hodnote 0,01 eur, pričom 2 mil. kusov akcií predstavujú novovydávané akcie a 13,83 mil. kusov akcie, ktoré predá jediný doterajší akcionár Fortuny, a to spoločnosť Penta Investments Ltd.

Začiatok obchodovania s akciami spoločnosti na Burze cenných papierov Praha sa očakáva 27. októbra a na varšavskej burze cenných papierov 28. októbra tohto roku. Fortuna taktiež zamýšľa požiadať o schválenie podmienečného obchodovania na Burze cenných papierov Praha, a to od 22. októbra. Celkový počet ponúkaných akcií sa môže podľa spoločnosti ešte zvýšiť, a to až o 2,37 mil. akcií, ktoré sú predmetom opcie pre nadlimitné upisovanie. Akcie, ktoré sú predmetom ponuky, reprezentujú 35 % všetkých vydaných akcií spoločnosti, a to v prípade plného uplatnenia opcie pre nadlimitné

Celková maximálna hodnota ponuky, vrátane opcie pre nadlimitné upisovanie, predstavuje 81,9 mil. eur, čo zodpovedá maximálnej trhovej kapitalizácii 234 mil. eur. Spoločnosť už zverejnila aj prospekt emitenta a od pondelka začína informačnú kampaň zameranú na investorov. Ponuková lehota pre drobných investorov v Českej republike, v Poľsku a na Slovensku potrvá do 21. októbra 2010. Fortuna predpokladá, že ponuková cena aj alokácie budú zverejnené 22. októbra.

Fortuna Entertainment Group je podľa objemu prijatých stávok na pobočkách lídrom na trhu kurzového stávkovania v strednej a východnej Európe. Pôvodne česká spoločnosť, založená v roku 1990, sa postupne rozrástla na medzinárodnú skupinu pôsobiacu tiež na slovenskom, poľskom a maďarskom trhu. Na troch trhoch prevádzkuje Fortuna v súčasnej dobe viac ako 1 300 pobočiek. Jediným vlastníkom Fortuny je v súčasnosti Penta Investments Limited, registrovaná v Limassole na Cypre. Konečným vlastníkom je investičná skupina Penta, ktorá je jedným z najväčších stredoeurópskych investorov v oblasti private equity a v realitnom developmente.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM