Zo zahraničia

Nezlomila ho ani hrozná choroba: Vozičkár odtiahol 10-TONOVÝ kamión, VIDEO

Bývalý vojak dokázal, že keď človek chce, možné je všetko. Pripútaný na invalidný vozík stanovil nový svetový rekord.

Ilustračný obrázok k článku Nezlomila ho ani hrozná choroba: Vozičkár odtiahol 10-TONOVÝ kamión, VIDEO
Zdroj: Instagram.com/sitting_bull_uk

Bývalý vojak Dave Walsh sa začal súťaží silných mužov (tzv. strongman) zúčastňovať už v roku 2012. O dva roky neskôr mu cestu skrížila hrozná diagnóza – roztrúsená skleróza. Choroba Davea pripútala na invalidný vozík.

Nevzdal sa

„Keď som sa dozvedel diagnózu, upadol som do hlbokej depresie. Nevedel som, čo ďalej a ako sa cez to preniesť,“ cituje jeho slová portál news18.com.

Jeho príbeh je však dôkazom, že človek by sa nemal nikdy vzdať. Dave začal vyhľadávať športové zápolenia určené hendikepovaným. Začal trénovať a postupne získaval stratenú silu.

Nový svetový rekord

Keď mu jedného dňa kamarát povedal, že môže byť silný ako chce, no nikdy nedokáže odtiahnuť kamión, trojnásobný otec to zobral ako osobnú výzvu.

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a nezlomný bojovník uchopil lano, na ktorého konci bol 10-tonový kamión. Ťahal ho centimeter po centimetri a napokon stanovil nový svetový rekord, keď na invalidnom vozíku prekonal vzdialenosť 17,5 metra. Pre porovnanie, rekord, ktorý pokoril, bol dve odtiahnuté tony na vzdialenosť piatich metrov.

Dave však v prekonávaní samého seba nekončí. Tento rok sa pripravuje na obhajobu titulu „Najsilnejšieho hendikepovaného muža planéty“. V úmysle má odtiahnuť kamión s neuveriteľnou váhou 20 ton.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM