Webnoviny - Svet

Súd poslal Georgea Michaela za mreže

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA, AP BRATISLAVA 14. septembra (WEBNOVINY) – Britskému spevákovi Georgeovi Michaelovi dnes súd udelil osemtýždňový trest za to, že šoféroval pod vplyvom marihuany. Za mrežami by mal stráviť štyri týždne, potom ho majú podmienečne prepustiť. Súd v Londýne mu taktiež udelil pokutu 1 250 britských libier (v prepočte takmer 1500 eur) a päťročný zákaz šoférovania.

Štyridsaťsedem­ročného speváka, občianskym menom Georgios Panayiotou, zatkli 4. júla po tom, čo pod vplyvom omamnej látky spôsobil dopravnú nehodu. S autom narazil do obchodu s fotografickým tovarom na severe Londýna. Polícia ho po nájdení marihuany zatkla a po zaplatení kaucie prepustila. Bývalý člen skupiny Wham! sa v auguste priznal k držbe marihuany i šoférovaniu pod jej vplyvom. Sudca John Perkins sa vyjadril, že nemal inú možnosť, ako poslať ho za mreže. „Nezdá sa, že by ste podnikli správne kroky v tom, čo je očividne závislosť od marihuany,“ povedal. „To je chyba, ktorá vás a v tomto prípade aj verejnosť vystavuje riziku,“ dodal. Speváka odviedli do väzenia priamo zo súdnej siene.

Georgea Michaela už v roku 2007 uznali vinným zo šoférovania pod vplyvom návykových látok. Súd mu vtedy nariadil verejnoprospešné práce a dvojročný zákaz šoférovania. Krátko po jeho vypršaní v auguste 2009 bol účastníkom dopravnej nehody, no vtedy pod vplyvom návykových látok nebol.

Informáciu zverejnila webová stránka www.bbc.co.uk a agentúra AP.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM