Archív TASR Regióny Regióny

Účastníci P18 vyzbierali pre rodiny v núdzi 2500 kusov školských pomôcok

Účastníci Národného stretnutia mládeže P18, ktoré sa konalo od štvrtku (26.7.) v Prešove, aktívne pomôžu rodinám v núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Účastníci P18 vyzbierali pre rodiny v núdzi 2500 kusov školských pomôcok
Zdroj: P. Luptovský

Na podujatí v piatok vyzbierali približne 2500 kusov školských pomôcok. Podporia tým celoslovenskú zbierku spojenú so zbieraním pier, školských tašiek, peračníkov, zošitov, pasteliek a iných školských pomôcok, ktorú od júna do augusta už po deviaty raz organizuje Slovenska katolícka charita (SKCH). Informoval o tom Michal Lipiak z komunikačného tímu P18.

Medzi pomôckami bolo napríklad 15 kusov školských ruksakov, stovky rozličných pier a ceruziek, zošitov a farebných papierov, pasteliek a iné školské pomôcky. Tím P18 ich nazbieral do 15 škatúľ. Okrem účastníkov P18 prišli podľa Lipiaka zbierku podporiť aj viacerí obyvatelia Prešova a okolia. „Touto zbierkou sa chceme podeliť s tými, čo to potrebujú,“ vysvetlil zrod myšlienky zbierky hlavný zodpovedný za P18 Ondrej Chrvala. Zbierka podľa jeho slov nadväzuje na podobnú zbierku, ktorú organizátori pripravili pred tromi rokmi na Národnom stretnutí mládeže P15 v Poprade. Mladí vtedy darovali 750 kilogramov oblečenia. Určené bolo pre farské charity, ľuďom bez domova, chorým, sociálne odkázaným ľuďom a rodinám. „Tešíme sa, že nadväzujeme na niečo, čo sme už úspešne urobili v minulosti. V spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou opäť odovzdáme svoj diel pomoci,“ doplnil Chrvala, ktorý je zároveň tajomníkom Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska.        „Cieľom zbierky je, aby žiadne dieťa nemalo v škole menšie šance len preto, že jeho rodina mu potrebné školské pomôcky nedokáže zabezpečiť. Verím, že zapojenie sa tisícok mladých ľudí do tejto zmysluplnej zbierky nás k tomu skokovo priblíži. Predpokladáme, že pomôcky vyzbierané na P18 pomôžu deťom práve z východného Slovenska,“ povedal generálny sekretár SKCH Erich Hulman.

Medzi prijímateľmi zbierky budú aj vybrané miesta angažovanosti, ktoré sa venujú deťom a rodinám v núdzi v Prešove a okolí. Dobrovoľníci, ktorí prišli do Prešova na P18, tam v rámci piatkového Popoludnia angažovanosti pomáhali. Minulý rok charita vyzbierala vyše 13.000 pomôcok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM