Aktualizované han Správy

Jankovská sa opäť psychicky zrútila: SLOBODU si dlho neužila, hneď ju zadržali!

Najvyšší súd Slovenskej republiky rozhodol, že bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská sa z väzby dostane na slobodu. Po prepustení ju opäť zadržali.

Ilustračný obrázok k článku Jankovská sa opäť psychicky zrútila: SLOBODU si dlho neužila, hneď ju zadržali!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

S informáciou, že niekdajšia zamestnankyňa Ministerstva spravodlivosti SR, sa má po takmer roku strávenom vo väzbe nadýchnuť slobody, prišiel portál tvnoviny.sk. Táto informácia sa ukázala ako pravdivá.

„Pôvodne mala byť Jankovská väzobne stíhaná do 11. marca. Vo väzbe bola od minuloročnej marcovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pod názvom Búrka. Obvinená je z prijímania úplatku a z podplácania. Exsudca Molnár je obvinený z prijímania úplatkov a zasahovania do nezávislosti súdu,“ uviedol web tvnoviny.sk.

To, že má byť Jankovská stíhaná na slobode, rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku už 16. februára. Rozhodnutie však nebolo právoplatné a rozhodnúť mal Najvyšší súd SR. Ten ju napokon prepustil, ale po prepustení na slobodu ju opätovne zadržali.

Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica. Zadržanie sa má týkať kauzy trenčianskeho baru Fatima.

Slová obhajcu

„Takto vyzerá prepustenie z väzby na Slovensku. Klientka bola prepustená na slobodu sudcom pre prípravné konanie, ktorý jasne odôvodnil, prečo moja klientka nemá byť väzobne stíhaná,“ spresnil jej obhajca Peter Erdös. Dodal, že Monika J. zaplatila peňažnú záruku vo výške 100-tisíc eur a Najvyšší súd SR jej nariadil kontrolu technickými zariadeniami, takzvaným náramkom.

Potvrdil, že opätovné zadržanie súvisí s kauzou Fatima. „Vyšetrovateľ ma oboznámil s tým, že dôvodom sú obavy z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti,“ doplnil s tým, že Monika J. sa pred štvrtkovým opätovným zadržaním psychicky zrútila.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM