Správy Zo zahraničia

Ruský vojak volá žene: Máme nefunkčné tanky a tie ku*vy nás posielajú rovno na smrť!

Internetom sa šíri záznam telefonátu, v ktorom sa má ruský vojak sťažovať svojej manželke na podmienky boja. Tie sú vraj veľmi zlé a k tomu dostali muži nefunkčnú techniku.

Ilustračný obrázok k článku Ruský vojak volá žene: Máme nefunkčné tanky a tie ku*vy nás posielajú rovno na smrť!
Zdroj: TASR/AP

V médiách sa čoraz častejšie objavujú správy o tom, že mobilizovaní ruskí vojaci sú neadekvátne vyzbrojení a chýba im potrebná výbava. Britské ministerstvo obrany nedávno zverejnilo správu o tom, že Rusi si dokonca musia sami zabezpečovať nepriestrelné vesty. Tie si objednávajú cez internet a ich ceny po zvýšení dopytu prudko stúpajú.

Nefunkčné tanky

Najnovšie ukrajinské spravodajské služby zachytili zaujímavý telefonát medzi ruským vojakom a jeho manželkou. Vojak sa mal svojej žene sťažovať na podmienky, v akých bojuje. Informuje o tom portál tvnoviny.sk odvolávajúc sa na nahrávku zverejnenú hlavným riaditeľstvom spravodajskej služby ukrajinského ministerstva obrany.

Zo slov manželky sa zdá, že so svojím mužom dlhšie nehovorila. Hovor začína slovami „Ahoj, konečne voláš.“ Na to jej vojak odpovedá, že je živý a v poriadku. Vtom sa rozhovorí o zle fungujúcich tankoch.

„Napíš ministerstvu obrany, že naše tanky sú chybné. Skrátka nefungujú a zastavujú sa každých 50 metrov, sakra. Tie ku*vy (nadriadení) na nás kričia a my s tým nemôžeme nič robiť,“ vysypal vojak na svoju manželku.

Všade mŕtve telá

Mužský hlas ďalej opisuje praktiky na bojisku. Velitelia vraj vojakov posielajú rovno do prvej línie.

„Oni posielajú chlapcov na porážku. Naši potom umierajú na poli. Vonku sa váľajú mŕtvoly a nám nikto nedovolí našich vojakov zobrať. Dokážeš si to predstaviť?“ znejú mrazivé slová v telefonáte.

V nahrávke padlo viacero vulgarizmov. Vojak sa tiež ponosoval, že nadriadení im nedovolia volať príbuzným. Na ženu ďalej naliehal, aby kontaktovala ruský rezort obrany. Tá mu sľúbila, že to urobí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM