Prokop Slováček Rôzne

Ako najlepšie schudnúť do plaviek? Najnovším hitom je cvičenie na vode

Zabudnite na aqua aerobik, cvičenie na trampolínach alebo zumbu. Najnovším fitness hitom je aquaphysical – cvičenie na špeciálnych žinenkách plávajúcich na vode.

Každý, kto sa už niekedy pokúšal postaviť sa vo vode na nafukovačku a balancovať na nej potvrdí, že to chce veľkú šikovnosť. A k tomu koordináciu všetkých svalov na tele. A práve na to vsadili tvorcovia nového cvičenia aquaphysical, ktoré vymysleli v Anglicku.

Test rovnováhy

Autori sa inšpirovali cvičeniami na balančných podložkách. Princíp preniesli na vodnú hladinu. Už vyliezť a udržať rovnováhu na vodnej žinenke nie je vôbec jednoduché. Až keď to dokážete, môžete ísť na vec. V bazéne, alebo na otvorenej vode.

PREČÍTAJTE SI AJ: Ste milovníci čaju? Tieto nápady vás určite inšpirujú

Na špeciálnej podložke sa dá v upravenej podobe robiť všeličo možné – aerobik, jóga, tae-bo, strečing, cviky s vlastnou váhou, s malými činkami… čokoľvek, čo poznáte z klasických fitnescentier.

Pracuje každý sval na tele

Akýkoľvek pohyb je však náročnejší ako na rovnej zemi. Telo totiž musí na udržanie rovnováhy zapojiť naozaj každučký sval na tele. Aj keby ste na žinenke iba zopár minút stáli, na druhý deň to vaše nohy pocítia. Čo potom po hodine cvičenia.

Ale ruku na srdce dámy, ten božský zadoček, ktorý z toho budete mať. Ten za tú bolesť určite stojí.

Fotografie v galérii: http://www.aquaphysical.com

cvicenie na vode
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM