Webnoviny - Svet

Belousovová sa vyšetrovania ohľadom facky nebojí

WEBNOVINY.SK

Belousovová incident neľutuje. Foto: SITA/Jozef Jakubčo BRATISLAVA 11. augusta (WEBNOVINY) – Podpredsedníčke SNS Anne Belousovovej neprekáža, že fackou, ktorú dala v utorok poslancovi za SaS Igorovi Matovičovi, sa bude zaoberať mandátový a imunitný výbor národnej rady.

„Nech sa zaoberá, v poriadku, mne to absolútne nevadí,“ uviedla pre médiá Belousovová. „Ja si myslím, že to netreba viacej rozmazávať. A ľutovať? Ja nemám čo ľutovať. Výchovné usmernenie, ktoré prebehlo, bolo absolútne normálne. Skôr bolo potom zvláštne, že niekto skáče pred kamery a prezentuje sa ako obeť, a pritom je to muž alebo sa tak tvári,“ dodala.

Návrh na začatie disciplinárneho konania voči Belousovovej podala poslankyňa za SaS Natália Blahová. Predseda mandátového a imunitného výboru Gábor Gál (Most-Híd) plánuje rokovanie výboru zvolať na koniec augusta, očakáva búrlivú diskusiu.

Belousovová dala v rokovacej sále facku Matovičovi pre článok, v ktorom ju označil za Anču. Písal o tom, čo Belousovovej vravel v parlamente pri diskusii o Programovom vyhlásení vlády. „Anču som vyzval, nech si strhne kríž, ktorý nosí, lebo si myslím, že politik kresťan by nikdy nemal mlčky tolerovať zlodejov. Tak nech nerobí hanbu kresťanom. Asi sa jej to evidentne dotklo,“ poznamenal Matovič. Poslanec za SaS nechcel kroky poslankyne národniarov ďalej akokoľvek riešiť. „Pán Matovič zrejme nemá dostatočnú výchovu a nevie, ako sa správať k dáme. Ja som sa mu snažila takou jemnou formou pripomenúť, ako by sa muž k dáme správať mal,“ reagovala na incident Belousovová. Podľa vlastných slov nie je pre nikoho „nejaký hej, počkaj", má svoje meno a priezvisko. „Ak má niekto medzery vo výchove a nevie, ako sa má správať, ja sa nedám ani urážať, ani oslovovať tak, ako si myslí pán Matovič. Ja som mu vysvetlila určitou formou, ako sa k dáme chovať. Je celý, nepoškodený, žiadna prehnaná forma to nebola,“ povedala Belousovová.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM