Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

BMW, ktoré unáša deti? Správa vystrašila rodičov po celom Slovensku, no je to HOAX!

Predtým to bývala biela dodávka, teraz hrá v hoaxe hlavnú úlohu luxusné BMW. Polícia si na údajný pokus o únos hneď posvietila.

Ilustračný obrázok k článku BMW, ktoré unáša deti? Správa vystrašila rodičov po celom Slovensku, no je to HOAX!
Zdroj: pixabay.com

Internetom sa šíri správa o záhadnom aute, ktoré vystrašilo rodičov tínedžera v obci Zlaté Klasy pri Dunajskej Strede. Autor opisuje, ako sa pri chlapcovi pristavilo veľké BMW, v ktorom sedeli traja muži a jedna žena. Táto zostava sa mala pokúšať chlapca vtiahnuť do auta, tomu sa však podarilo ujsť. Autor dokonca Slovákov vyzýva, aby svoje deti vôbec nepúšťali von.

Dve verzie

Ako to už s podobnými príspevkami býva, veľmi rýchlo ho bol plný internet. Za krátky čas ho zdieľalo viac než sedemtisíc Slovákov. Polícia začala vec okamžite preverovať a prišla k zaujímavým zisteniam. 17-ročný chlapec naozaj videl takéto auto v Zlatých Klasoch, k žiadnemu pokusu o únos ale nedošlo.

Podľa trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej aktér incidentu polícii situáciu opísal celkom inak, než ako o nej hovoril spomínaný príspevok.

„Policajtom mladík doslova povedal, že sa k nemu čierne BMW priblížilo, cez otvorené okno sa mu prihovorili neznáme osoby s tým, že môže ísť k nim bližšie. Z vozidla však nikto nevystúpil ani nedošlo k fyzickému kontaktu medzi nimi. Chlapcovu verziu napokon potvrdili aj náhodné osoby, ktoré boli v tesnej blízkosti celej udalosti,“ uviedla.

Žiadnu paniku, odkazuje polícia

Strach rodičov o deti sa dá pochopiť, polícia však upozorňuje, aby nerobili „z komára somára“.

„Samozrejme, každý sa obáva o svoje ratolesti a chce, aby boli v bezpečí. No takéto správy sa na sociálnych sieťach šíria často len preto, aby ich autori získali pozornosť a popularitu. Nešírte zbytočnú paniku,“ odkazujú muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

ZASE STRAŠIA MAMIČKY: V ZLATÝCH KLASOCH UŽ DETI NEKRADNÚ LEN BIELE DODÁVKY, ALE AJ BAVORÁKY Nie, nie je to tak....

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Thursday, February 9, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM