Webnoviny - Svet

Červenák necestuje na kvalifikáciu US Open

WEBNOVINY.SK

Pavol Červenák Foto: SITA/Nina Bednáriková NEW YORK 11. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský tenista Pavol Červenák rovnako ako krajan Dominik Hrbatý nebude o dva týždne štartovať v kvalifikácii na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku, hoci na základe svojho postavenia vo svetovom rebríčku ATP má právo na účasť.

„Nechcem riskovať, že tam pôjdem a dostanem nejakého Denta, čo sa mi stalo vo Wimbledone. V ten týždeň i nasledujúce je veľa challengerov v Európe na antuke, na ktorej sa cítim lepšie. Chcem sa teda radšej pripraviť na tieto turnaje,“ uviedol pre agentúru SITA Pavol Červenák, ktorý sa najbližšie predstaví od 23. augusta na podujatí s dotáciou 30 000 eur vo švajčiarskej Ženeve. V týždni od 30. augusta má na challengerovej úrovni na starom kontinente k dispozícii talianske Como, v ďalšom na najpomalšom podklade Alphen aan den Rijn, Brašov, Janov, Rijeku i Sevillu.

Dvadsaťtriročný Bratislavčan Červenák momentálne figuruje na 260. mieste v renkingu. Priamo v hlavnej súťaži na US Open sa podľa renkingu môže predstaviť Lukáš Lacko, do kvalifikácie smerujú Karol Beck a Martin Kližan.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM