Rôzne

Cestári varujú vodičov: Pozor na zľadovatený sneh a zníženú viditeľnosť!

Za volantom by ste mali zvýšiť opatrnosť. Znížená viditeľnosť a zľadovatený sneh môžu narobiť problémy.

Ilustračný obrázok k článku Cestári varujú vodičov: Pozor na zľadovatený sneh a zníženú viditeľnosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Všetky sledované úseky ciest, rýchlostných komunikácií a diaľnic na Slovensku sú zjazdné. Vodiči by si však mali na niektorých miestach dávať pozor na zľadovatený sneh, zníženú viditeľnosť alebo by mali použiť snehové reťaze. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Pred zľadovateným snehom varujú cestári na úsekoch ciest II/537 Podbanské – Tatranská Lomnica, II/578 Skalka – Kremnica a na cestách v okolí Popradu, Kremnice a Kokavy nad Rimavicou. Znížená viditeľnosť do 100 m je v okolí Nižnej Šebastovej Záborského, Holčíkoviec a Lučatína. Do 200 m v okolí Trenčína, Myjavy, Serede, Čataja, Medzilaboriec, Zelenej Vody, Nitry, Hanušoviec nad Topľou, Vranova nad Topľou, Turne nad Bodvou, Zelenča či Skalky nad Váhom.

Na horskom priechode Vrchslatina sú potrebné snehové reťaze pre vozidlá nad 10 metrov celkovej dĺžky.

Na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetku dopravu. Horský priechod Šútovce (cesta III/1774) je uzatvorený pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky.

Horský priechod Herlianske Sedlo (cesta II/546 v úseku Banské -Herľany) sa v zimnom období neudržiava. Nákladné vozidlá majú prejazd zakázaný. Cesty II/549 Úhorná – Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla – Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú totiž v zimnom období neudržiavané.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM