Rastislav Búgel Regióny

Čo to stvárali? Mladí žiaci zo "srandy" SKÁKALI pred rozbehnuté autá!

Stačilo málo a mohla sa stať tragédia. Skupina žiakov čakajúcich na autobus skákala pred idúce autá.

Ilustračný obrázok k článku Čo to stvárali? Mladí žiaci zo "srandy" SKÁKALI pred rozbehnuté autá!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Žiaci základnej školy si v Lietavskej Lúčke neďaleko Žiliny krátili čas poriadne nebezpečnou „zábavou“. Skupina šiestich detí čakajúcich na autobus v pondelok vybiehala pred rozbehnuté autá, ktoré ledva stíhali zabrzdiť.

Ako prvá na to upozornila jedna z vodičiek prostredníctvom facebookovej skupiny Dopravný servis – okres Žilina.

"V Lietavskej Lúčke sa skupina 5–6 detí bavila okolo 13:15 tým, že vybiehali na cestu pred autá. ZŠ vek, ťažko mi odhadnúť. Občas je to ltt na dobrzdenie a majú z toho veľkú srandu,“ napísala Dana.

Hovorí o strašnom zážitku

„Na chrbtoch mali aktovky, vyzerali ako piataci, šiestaci, ťažko povedať. Bolo to strašné, šoféri ledva stíhali brzdiť a oni z toho mali veľkú zábavu. Do cesty rozbehnutým autám sa hodilo najskôr dievča v bielej čiapke a potom som v spätnom zrkadle videla aj chlapca,“ povedala neskôr pre Nový Čas.

Hľadajú vinníkov

Učitelia miestnej základnej školy okamžite rozbehli pátranie po nespratníkoch. Spolu s obecným úradom zisťujú, či sa deti podarilo zachytiť na kamerách a či ide skutočne o žiakov ich školy.

Zástupcovia školy oslovia aj dopravnú políciu. Poprosia ju, aby zorganizovala prednášku.

„Deti zvyknú vyvádzať deň pred prázdninami alebo prvý deň školy po prázdninách, čo presne zodpovedá. Je v tom túžba po nejakej frajerine, už v minulosti sme si všimli nebezpečné výzvy na sociálnych sieťach, ktoré nabádali deti utekať popred rozbehnutý vlak alebo skákať zo skál. Uvidíme, čo prinesie vyšetrovanie, nezostali sme ľahostajní a zasiahli sme okamžite,“ cituje portál slová riaditeľky školy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Polar.cz/Michal Banas
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM