Webnoviny - Svet

Crosby sa narazenia od Ovečkina neobáva

WEBNOVINY.SK

Ovečkin Foto: SITA/APVANCOUVER 24. februára (WEBNOVINY) – Dlho očakávaný súboj Sidneyho Crosbyho a Alexandra Ovečkina na zimných olympijských hrách vo Vancouveri sa uskutoční už o štyri dni skôr, ako sa pôvodne čakalo. Súboj medzi domácou Kanadou a Ruskom je šlágrom štvrťfinálového programu. Kanadská prehra s USA v nedeľňajšom zápase však poslala domáci tím do kvalifikácie a neúspech Ruska so Slovenskom síce neohrozil priamy postup „zbornej“ do štvrťfinále, ale zapríčinil, že dvaja veľkí favoriti sa stretnú predčasne. „Prichádza niečo, o čom sa hovorilo už od začiatku olympiády. Bude to však už vo štvrťfinále. Čaká nás náročný zápas, bude sa hrať vo veľkom tempe,“ povedal Crosby.

V zámorí mnohí porovnávajú duo „Alex Veľký“ a „Sid the Kid“. Obaja patria medzi najväčšie hviezdy NHL, v tejto sezóne sú so 42 bodmi najlepšími strelcami súťaže. „Alexander je skvelý hráč. Súboje proti nemu sú naozaj veľmi ťažké. Nie je to však iba o jednom hráčovi,“ poznamenal pred vzájomným duelom Crosby.
Ovečkin dal o sebe vedieť v zápase s Českom, keď tvrdo narazil Jaromíra Jágra. Z následného protiútoku „zborná“ rozhodla o stretnutí. „Som presvedčený, že dokáže naraziť aj ďalšieho hráča. A pokojne si môže vyšliapnuť aj na mňa. Nebolo by to pre mňa žiadnym prekvapením,“ povedal Crosby. „Ak mám šancu niekoho naraziť, nepozerám sa na to, o koho ide,“ odkázal Ovečkin.

Dvadsaťdvaročného Crosbyho v mnohom porovnávajú s Waynom Gretzkým. Kapitán Pittsburghu ročne zarobí 8,7 milióna dolárov. Ovečkin podpísal v roku 2008 zmluvu na 13 rokov za 124 miliónov dolárov. Na medzinárodnom poli je úspešnejší Rus, v NHL zasa Kanaďan. Ovečkin získal v roku 2008 titul majstra sveta, Crosby priviedol svoj tím dvakrát do finále Stanleyho pohára, v tom zatiaľ poslednom dvíhal trofej aj nad hlavu.

SITA, AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM