Tlačové správy

Detskou kolikou trpí každé piate dieťa. Čo ju zapríčiňuje?

Zdravie vie byť niekedy nefér, ale to aj celý život. Vedeli ste o tom, že každé piate dieťa trpí detskou kolikou? Najčastejšie sa objavuje u detí medzi druhým a tretím mesiacom a na pohlaví jej nezáleží.

Ilustračný obrázok k článku Detskou kolikou trpí každé piate dieťa. Čo ju zapríčiňuje?
Zdroj: TASR

Ide o veľmi nepríjemné obdobie, počas ktorého dieťa trápia veľké bolesti bruška sprevádzané neustálym plačom. Našťastie dieťa nie je v ohrození života, no je to pre neho a aj pre matku pomerne stresujúce obdobie – bolesti bruška sú nepríjemné a matka nevie, ako mu môže pomôcť. Čo je najčastejším spúšťačom týchto problémov?

Aké sú príčiny detskej koliky

Detská kolika sa nemusí objaviť len pri niekoľkomesačných deťoch, postihnúť môže aj deti v predškolskom veku. Čo je hlavným spúšťačom? Tých môže byť viacero, medzi najčastejšie patria problémy so stravou – či už matkinou alebo samotného dieťaťa. Vtedy je dôležité vynechať niektoré suroviny ako brokolica, vajcia, korenené jedlá či cibuľa. Ďalším spúšťačom môžu byť rôzne parazity alebo aj napätie medzi matkou a dieťaťom. To môžu zmierniť domáce zvieratá, napríklad zlatý retriever je skvelý pes do domácnosti a aj ku deťom. Jedným z najčastejších spúšťačov detskej koliky je intolerancia laktózy.

Keď je spúšťačom intolerancia laktózy

Keď je hlavným spúšťačom intolerancia laktózy ide o pomerne veľkú nepríjemnosť hlavne pri deťoch, ktoré matka ešte dojčí. Pretože aj materské mlieko obsahuje laktózu. Intolerancia je spôsobená chýbajúcim enzýmom laktázy. Tento enzým sa dá čiastočne nahradiť rôznymi prípravkami, jedným z nich je aj ColiPrev®. Najdôležitejšie, čo musíte urobiť, je návšteva lekára. Čím skôr navštívite ordináciu, tým lepšie pre vás aj vašu ratolesť. Lekár podrobí vášho drobca dôkladnému vyšetrenie, ktoré odhalí, čo je hlavným spúšťačom jeho bolesti bruška. Po správnej diagnóze a liečbe by mali bolesti rýchlo zmiznúť.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM