Kultúra

Dievčatá sa tešia: Warner Bros natočí prvý film s postavičkou Hello Kitty

Americké filmové štúdio New Line Cinema, patriace produkčnej spoločnosti Warner Bros, získalo od japonskej spoločnosti Sanrio práva na nakrútenie prvého filmu s kreslenou postavičkou Hello Kitty.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatá sa tešia: Warner Bros natočí prvý film s postavičkou Hello Kitty
Zdroj: TASR

Dohodu sa podarilo dosiahnuť po takmer piatich rokoch diskusií, informovala v stredu agentúra AP.

Táto mačacia postavička, ktorú obľubujú deti po celom svete, má už 45 rokov, avšak ešte nikdy sa neobjavila vo filmovom stvárnení, ale len v krátkych animovaných snímkach.

Práce na príprave scenára zamýšľaného filmu sa majú začať čo najskôr.

„Okamžite sa začne hľadanie autorov a kreatívnych talentov,“ uvádza sa vo vyhlásení firmy Sanrio, z ktorého citovala agentúra AFP. Na vzniku snímky sa bude podieľať aj americká produkčná spoločnosť FlynnPictureCo.

Kreslená postavička Hello Kitty, vytvorená japonskou dizajnérkou Juko Šimizu, sa po prvýkrát objavila v roku 1974. Odvtedy prináša firme Sanrio veľké zisky vďaka veľkému množstvu produktov určených pre deti, ako sú hračky, oblečenie a rôzne doplnky, ktorá sa v súčasnosti predávajú v 130 krajinách sve­ta.

Produkčná spoločnosť Warner Bros už dostala na filmové plátno viaceré obľúbené detské hračky, napríklad v rámci série animovaných filmov Lego príbeh. Od japonskej firmy Sanrio zároveň s Hello Kitty získala aj práva na ďalšie kreslené postavičky, ako sú Gudetama, My Melody a Little Twin Stars.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM