ELA Rôzne

Do Európy mieri ďalšia NEBEZPEČNÁ víchrica. JITKA potrápi aj Slovensko, môže vyvracať stromy!

Západnú Európu trápi jedna víchrica za druhou. Isha sa prehnala Britskými ostrovmi len v nedeľu a už sa blíži ďalšia. Dostala meno JITKA.

Ilustračný obrázok k článku Do Európy mieri ďalšia NEBEZPEČNÁ víchrica. JITKA potrápi aj Slovensko, môže vyvracať stromy!
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

Na Európu udrie ďalšia víchrica

Hoci odstraňovanie škôd po búrke ešte nie je ukončené, meteorologické služby Veľkej Británie a Írska už varujú pred ďalším živlom, ktorý vo Veľkej Británii dostal meno Jocelyn. Víchrica sa už aktuálne formuje v Atlantiku a dnes vo večerných hodinách zasiahne Britské ostrovy.

Jocelyn o pár hodín prinesie do Veľkej Británie veľmi silný vietor a intenzívne zrážky a ovplyvní počasie v celej západnej a čiastočne aj v strednej Európe, informuje iMeteo.sk.

Krajiny ako Holandsko, Belgicko, Nemecko čaká veľmi veterné počasie, ktoré môže páchať aj škody. Nemeckí meteorológovia však dali tejto víchrici meno JITKA.

V Nemecku očakávajú, že nárazy vetra v stredu v ranných hodinách presiahnu rýchlosť 100 km/h. Najmä vo vnútrozemí severného Nemecka a na pobreží sú možné prudké nárazy vetra s rýchlosťou až 120 km/h a horách sa očakávajú poryvy o sile orkánu.

Veterno bude aj na Slovensku

„Víchrica JITKA následne dorazí aj na Slovensko, kde taktiež prinesie silný vietor. Veterno bude už v stredu na horách a na juhozápadnom Slovensku, kde vietor počas noci zo stredy na štvrtok môže priniesť nárazy do 100 km/h,“ dodáva iMeteo.

Na prudký vietor sa treba pripraviť aj vo štvrtok na celom západnom Slovensku a na severe Slovenska.

Silný vietor môže páchať škody najmä na elektrických vedeniach a môže lámať a vyvracať stromy. Situáciu ohľadom vetra tak netreba podceňovať, vietor môže byť totiž veľmi nebezpečný.

Ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM