Politika

Fica čaká PRVÁ oficiálna návšteva Prahy v pozícii premiéra: KEDY vycestuje?

Robert Fico sa chystá na svoju prvú zahraničnú návštevu Česka.

Ilustračný obrázok k článku Fica čaká PRVÁ oficiálna návšteva Prahy v pozícii premiéra: KEDY vycestuje?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenský premiér Robert Fico absolvuje svoju prvú oficiálnu návštevu ČR zrejme 24. novembra. V pondelok to v Prahe povedal slovenský minister zahraničných vecí Juraj Blanár, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

S kým sa stretne?

Fico chce v Prahe absolvovať plnohodnotnú bilaterálnu návštevu, čo znamená, že okrem premiéra Petra Fialu by sa mal stretnúť so všetkými najvyššími ústavnými činiteľmi.

Blanár, ktorý je v pondelok na svojej prvej oficiálnej zahraničnej ceste, dodal, že ďalšia návšteva bude vo štvrtok na úrovni ministrov vnútra a pripravuje sa tiež návšteva slovenského ministra obrany v ČR.

Premiérovi poslal list

„Česko je pre SR veľmi významný partner. Chceme rozvíjať vzťahy aj naďalej, ako sme boli zvyknutí. Som presvedčený, že máme množstvo spoločných vecí,“ povedal Blanár.

Fico podľa slov šéfa slovenskej diplomacie poslal list českému premiérovi, v ktorom pomenoval jedinečnosť Vyšehradskej štvorky (V4) a požiadal o to, aby činnosť V4 oživili. Slovenský premiér chce čím skôr zasadnutie, kde by rokovali o témach, ktoré členov V4 spájajú. Ako príklad uviedol migračný pakt.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: SMER-SD
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM